To je to što me zanima!

'Prodaja dionica HEP-a i dalje je najbrža i najčistija varijanta'

Premijer je to rekao novinarima na saboru Zajednice žena HDZ-a upitan o napisima o novom modelu otkupa Ine putem holdinga koji bi bio u rukama države, a činili bi ga HEP, INA, Plinacro i Janaf
Vidi originalni članak

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u subotu je komentirao modele otkupa Molovih dionica Ine poručivši kako je IPO HEP-a, model za otkup dionica Ine od strateškog partnera MOL-a koji se temelji na prodaji 25 posto dionica HEP-a putem inicijalne javne ponude, "najučinkovitija, najbrža, najjednostavnija i najčistija varijanta s najmanje aktera, a državi koja je vlasnik omogućuje da kontrolira proces u cijelosti".

Plenković je to rekao novinarima na saboru Zajednice žena HDZ-a upitan o napisima o novom modelu otkupa Ine putem holdinga koji bi bio u rukama države, a činili bi ga HEP, INA, Plinacro i Janaf.

- Ljudi koji se bave energetskim sektorom i žele dati svoj doprinos koriste i medije kao sredstvo komunikacije. Vlada je otvorena za iznalaženje najsmislenijeg rješenja. Opcije su na stolu, ona koju smo rekli na početku IPO HEP-a je itekako na stolu jer ne generira novi dug i želimo proces koji će biti transparentan i izvodiv - rekao je. Premijer je komenitrao i negativnu ocjenu koju je Agrokor dobio od agencije Moody's rekavši kako vlada cijelu priču "temeljito prati".

- Pratimo situaciju i očekujem i od vlasnika i managementa Agrokora da obazrivo odgovore na izazove koji su pred kompanijom vodeći računa o njenoj financijskoj stabilnosti, dobavljačima, rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 157

  • skladištar i337 27.02.2017.

    pa HEP je trebalo prodati puno ranije, Plenki Just Do IT i "idemo dalje".

  • sttop 26.02.2017.

    zamoljavam hrvate da prodaju ove bedake to če im biti najbolja prodaja ikad

  • MI-MA 26.02.2017.

    Pa tako ste učinili i sa INA-om. Partija prodala pola a drugi ogranak te iste partije skoro pola

Komentiraj...
Vidi sve komentare