To je to što me zanima!

Plenković: Sa Škorom i Mostom možemo kad promijene retoriku

Budući mandatar i dosadašnji predsjednik Vlade Andrej Plenković u intervjuu za Večernji rekao je kako su manjine i dosad imale predstavnike u Vladi. Nasmijao se o Medvedu kao ministru branitelja i obrane
Vidi originalni članak

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković (50) u intervjuu za Večernji list potvrdio je da će nova Vlada s njim kao mandatarom imati manje ministarstava i izrazio zadovoljstvo rezultatom parlamentarnih izbora na kojima je osvojio 66 mandata.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje HDZ-a nekad i danas

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Gledamo što je primjereno ovom trenutku kako bismo formirali Vladu koja će biti kompaktna i možda lakše upravljiva. Dosad nas je bilo 20, plus ja kao predsjednik, to je puno ljudi za koordinaciju te ćemo taj broj smanjiti. Nije riječ o deset ili 12 resora, bit će ih između 12 i 20, ali će Vlada biti funkcionalnija i učinkovitija.

O opciji spajanja ministarstva branitelja i obrane koje bi vodio Tomo Medved samo se nasmijao. No neće biti previše novih imena, a ostat će i Josip Aladrović.

- Velika većina sadašnjih ministara nastavit će raditi svoj posao - kaže.

O predstavniku manjina u Vladi, kaže, još nije razgovarao s njihovim zastupnicima, a i dosad su manjine imale svog čovjeka tamo, poput državne tajnice u Ministarstvu regionalnog razvoja i državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike.

Zasad ima 76 ruku, a hoće li još? Prema Domovinskom pokretu i Mostu neće dok ne promijene retoriku ucjene.

- Izabrali su pristup prema HDZ-u kao da su naivci, djeca iz vrtića pa se mogu poigravati s nama. Pokazuju veliko nepoštovanje i prema meni i prema HDZ-u. Koji je to element kod njih bolji u odnosu na mene da bi mi rekli "Vi ne možete biti predsjednik Vlade"? Nemaju nijedan argument osim osobne mržnje. Suradnja? Morali bi jako izmijeniti dosadašnju retoriku, prilagoditi je i približiti nama, glavnim pobjednicima izbora - rekao je Plenković za Večernji najavivši smanjenje poreza na dohodak od 1. siječnja.

Idi na 24sata

Komentari 80

  • RadmanMirjana 09.07.2020.

    Prodavac nagle na Veliko

  • antikomunist70 09.07.2020.

    Pod LUPOM JE 4 godine!!!!Sve se brzo mjenja u životu.Jesam dešnjak ali Plenki nikada nebi dobio ovoliko glasova da nije došla epidemija.Čak su mu biraći oprostili za Pupija.Bum mo videli?🙃🙃

  • Miki1981 09.07.2020.

    Koji Pupovac?! Ja nikako da shvatim koji je razlog ovakvog paljenje i vlažnih snova na jednog zastupnika nacionalnih manjina?! To je fenomen koji treba znanstveno istražiti. Osobno mislim da je za to ipak kriv low IQ, dijela naših sugrađana, na kojem žive i preživljavaju pojedini političari..

Komentiraj...
Vidi sve komentare