To je to što me zanima!

Plenković traži rješenje: 'Ta mjera koštala bi 300 milijuna'

Premijer Plenković poručio je kako će demografska i pronatalitetna politika biti među ključnim Vladinim prioritetima i kako traži rješenje za poticajnu mjeru od 1000 eura
Vidi originalni članak

Na pitanje SDP- ovog Maria Habeka koje je postavio u srijedu na aktualnom prijepodnevu u Saboru premijeru Andreju Plenkoviću vezano za obećanu mjeru od 1000 eura za novorođeno dijete, premijer Plenković  istaknuo je kako se traži rješenje.

- Gospodine Plenkoviću, zanima me koji je vaš stav, odnosno stav vaše Vlade o famoznoj isplati, odnosno neisplati iznosa od 1000 eura za svako novorođeno dijete. Čujemo da od toga neće biti ništa i da je to bila samo želja i obećanje vašeg prethodnika gospodina Karamarka. Stoga vas pitam hoćete li ispuniti obećanje vaše stranke jer je to po vama bila još jedna prevara građanki i građana u režiji HDZ-a - pitao je Habek Plenkovića.

Premijer Plenković poručio je kako će demografska i pronatalitetna politika biti među ključnim Vladinim prioritetima.

- Mi nastojimo na razini Vlade naći rješenja i za tu mjeru za koju smatramo da bi bila poticajna za mlade obitelji, za sve one koji žele imati djecu. Ta mjera prema izračunima koje sada imamo košta otprilike oko 300 milijuna kuna. Nastojimo naći okvir kako bi se ta mjera mogla primijeniti. Vlada će učiniti maksimum da ispuni to obećanje. Da li će to biti u ovoj proračunskoj godini ili idućoj to ćemo vidjeti s obzirom na ukupna kretanja- rekao je Plenković.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Yelen_ko 24.11.2016.

    Ajde sad budi faca pa ispuni obecanje!

  • biberrr 24.11.2016.

    Plenki ima svoju računicu i provoditi će plan babe Merkel. Zašto trošititi 1000 eura za novorođenog Hrvata,kada se umjesto njih može stanovništvo zamjeniti Afrikancima i Arapima i na svakom od njih zaraditi 1000 eura koje će isplatiti EU za udomljavanje?

  • Drava_1 24.11.2016.

    Plenkoviću,koliko košta tvoj dogovor sa Pupovcem po kojem Srbi ulaze u ministarstvo kulture,Mup,...nadzorne odbore šuma,HEP-a.

Komentiraj...
Vidi sve komentare