To je to što me zanima!

Plenković u Lopači: Ministar i sve službe rade svoj posao

Premijer je komentirao situaciju u zdravstvu i tragediju u Zaprešiću. S njim je bio i ministar zdravstva Milan Kujundžić koji kaže da je spreman dati ostavku ako konačni rezultati istrage pokažu da je bilo propusta
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva Milan Kujundžić u petak navečer su obišli Psihijatrijsku bolnicu Lopača u kojoj je izbio požar u kojem je poginula jedna osoba, a više ih je ozlijeđeno. Premijer je komentirao i stanje u hrvatskom zdravstvu koje se posljednjih dana, nakon tragične smrti mladića u Zaprešića, ponovno našlo u fokusu, javlja N1 televizija. 

Plenković je kazao da je temeljito razgovarao s ministrom zdravlja i s ravnateljicom Zavoda za hitnu medicinu.

- Detaljno smo prošli cijelo izvješće nadzora, ministar je jučer dao temeljito objašnjenje. Još moramo pričekati cjelovito izvješće Zavoda za sudsku medicinu, tek tada ćemo moći detaljno vidjeti cijelu situaciju i razloge tragične smrti mladoga Mattea. Još jedanput u ime Vlade cijeloj obitelji izražavam sućut. Ministar i sve službe rade svoj posao. I danas u Lopači smo vidjeli da su sve službe bile požrtvovne - rekao je Plenković.

Ministra Kujundžića novinari su pitali je li spreman, kada stignu konačni rezultati i pokažu li se propusti, podnijeti ostavku bude li se osjećao odgovornim.

- Naravno da sam spreman. Svaki političar mora biti spreman jer nitko od nas nije bogomdan na takvo mjesto, ako se ustanovi da je bilo propusta. Po onome do sada propusta uistinu nije bilo. Nažalost, priroda bolesti je takva da medicina nekada ne može pomoći svim pacijentima - rekao je Kujundžić.

Idi na 24sata

Komentari 103

  • zebra 27 19.08.2018.

    Plenković da si parvi premijer hrvatskog naroda bili bi i ti i ministar osobno nazvali obitelj preminulog Mattea i izrazili im sućut.. A ne tu tobože preko medija, televizije i novina što izržavate sućut.. Očito ste krivi kad nemate hrabrosti i dostojanstva nazvat tu obitelj i izrazit im barem sućut..

  • blonde 18.08.2018.

    ..pametniji si, kada šutiš, jer da rade, do ovoga ne bi došlo...ne laži narodu, jer ti to više ne prolazi, shvatili su, tko si zapravo...svaki daljnji komentar je suvišan...

  • cobi 18.08.2018.

    Ne rade.Jel da rade ne bi se ovo dogodilo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare