To je to što me zanima!

Plenković za CNN: Nismo imali policijski sat, a nije točno da se nismo snašli s cijepljenjem

U pandemiji smo stali uz naše radnike, poslodavce. Potrošili smo više od 10 milijardi kuna za doprinose radnicima i isplatili plaće gotovo 700.000 radnika. To je krucijalno za istaknuti u ovoj krizi, rekao je Plenković
Vidi originalni članak

Poznati CNN-ov novinar Richard Quest već nekoliko dana boravi u Dubrovniku gdje snima novu emisiju. S premijerom Andrejom Plenkovićem razgovarao je o covid krizi i nadolazećoj turističkoj sezoni.

Premijer je istaknuo da je Hrvatska imala vrlo balansiran pristup.

- Među rijetkim smo zemljama koje nisu imale policijski sat niti potpuno zatvaranje, osim zatvaranja u prvih mjesec, dva pandemije - kazao je Plenković. Na Questov komentar da mnogi smatraju da je Hrvatska s popuštanjem mjera krenula "prerano i prejako", te da bi joj to moglo naštetiti, Plenković je rekao da će se to tek vidjeti te da je Hrvatska sigurna destinacija koja je spremna primiti turiste.

MINISTAR MEDVED: 'Samo Milanović zna zašto je toliko fokusiran na premijera'

- Bili smo zemlja koja je gospodarski rast oko 3 posto, nismo imali proračunski deficit, imali smo uravnotežen proračun - kazao je Plenković osvrćući se na pretpandemijsko razdoblje, navodeći da je sve to doprinijelo da prošlogodišnji pad bude što manji. 

- U pandemiji smo stali uz naše radnike, poslodavce. Potrošili smo više od 10 milijardi kuna za doprinose radnicima i isplatili plaće gotovo 700.000 radnika. To je krucijalno za istaknuti u ovoj krizi - dodao je. CNN-ov novinar je kazao kako je u razgovoru s Dubrovčanima otkrio da sve najviše brine ekonomija koja nije dobra.

- Trebate dobru turističku sezonu ove godine, a riskantno je imati ju - konstatirao je.

- Osigurali smo za Hrvatsku 25 milijardi eura za idućih sedam godina. To je ogromna količina novca i velika financijska injekcija za našu ekonomiju. Točno je da je turizam u najboljim danima činio 19,6 posto BDP-a. Lani smo imali 50 posto prometa ostvarenog rekordne sezone 2019. godine. Sada želimo ostvariti rezultat iznad prošlogodišnjeg. Ako uspijemo ostvariti ove godine 60-70 posto rezultata rekordne 2019. godine, biti ćemo u vrlo dobroj situaciji - odgovorio je Plenković, ističući da su su poduzete sve epidemiološke mjere za siguran boravak turista u Hrvatskoj.

INTERVJU: RADIMIR ČAČIĆ On drži Plenkovića u šaci: 'Ne ovisi o meni hoću li biti dio većine, nego o potezima HDZ-a’

Na pitanje li zadovoljan koordinacijom EU partnera prilikom otvaranja i plana oporavka, Plenković je ustvrdio:

- S planom oporavka apsolutno. To je bio ključni element naših politika. Složili smo se ne samo za idući proračun, nego i oko fonda za oporavak "EU nove generacije" težak 750 milijardi eura. S te točke gledišta, smatram da je to velika pomoć koju svi trebamo u ovom trenutku. Oko cijepljenja smo imali vrlo dobru koordinaciju, vladala je solidarnost, bilo je dovoljno cjepiva za sve...

- Ima li ste groznu koordinaciju oko cijepljenja - prekinuo ga je Quest.

MILANOVIĆ ODGOVORIO PLENKOVIĆU 'Laž je riječ koju je on uveo u politički vokabular. To je naš pitomac komunistički donio'

- To nije točno - odgovorio je Plenković, na što se ponovno nadovezao Quest i ocijenio da je uloga EU oko nabavke cjepiva bila pravi "fijasko".

- Problem je bilo kašnjenje AstraZenece. Nitko nije mogao znati da neće dostaviti što su obećali. Ali sada stvari idu bez problema. Svi koji se žele cijepiti u Hrvatskoj mogu to učiniti već ovaj tjedan - kazao je Plenković.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • 12.06.2021.

    ma tko ti ne vjeruje koliko radnih mjesta ste uništili od 1990te a kojiko bosanskih domovnica podjelili

  • 12.06.2021.

    Ma koji genijalac, savršen i nepogrešiv u svemu……blago nama na dnu Europe.

  • _Shedow. 12.06.2021.

    Sada se nude i NAGRADE u obliku hotelskog smještaja, posjete dvorcima i muzejima, kino projekcije, ljetovanja, samo da se ljudi pikaju, pa koliko moraš biti odvojen od mozga da ne vidiš da tu smrdi nešto užasno?? Pozivam vladu RH da mi ponudi ček na MILIJARDU kuna ili eura, ispišu ček, nebitno i izbor cjepiva za tu lovu, nakon toga pozivam medije da snime kako ću javno poderat ček i pokazat im svima srednji prst! Ma može i 10 milijardi kuna, ne milijuna i svejedno se nebih cijepio, kunem se životom najmilijih!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare