To je to što me zanima!

Plenković: Zbog Milanovića su tako duboke podjele u društvu

Cijela koalicija izgubila je povjerenje građana što će se potvrditi na EU izborima, rekao je europarlamentarni zastupnik HDZ-a Andrej Plenković za 'Nedjeljom u 2'
Vidi originalni članak

Umjesto da gradi mostove s pojedinim akterima društva, premijer Milanović s njima ulazi u konflikte. Kad ulazi u Sabor na članove oporbe gleda kao da s njima ne bi mogao ni kavu popiti. To je jako loše i mislim da je upravo to dovelo do dubokih podjela u društvu. Cijela koalicija izgubila je povjerenje građana što će se potvrditi na EU izborima, rekao je europarlamentarni zastupnik HDZ-a Andrej Plenković u emisiji Nedjeljom u 2.

'Žao mi je ove situacije jer Brkića izuzetno cijenim'

Osvrnuo se i na aferu plagiranja diplome Milijana Brkića.  

- Žao mi je da smo u takvoj situaciji. Brkić je hrvatski branitelj i ja ga izuzetno cijenim - rekao je Plenković. 

Upitan je li njegov diplomski rad kompilacija rekao je kako postoje razne akademske razine prilikom pisanja diplomskog rada. 

- U mom slučaju se ne može dogoditi da netko pregleda moj diplomski rad i nađe ga istovjetnim s drugim - kaže Plenković.

'Pod Titom je bilo mnogo zločina, treba zabraniti simbole totalitarnih režima'

Na pitanje misli li da je Josip Broz Tito bio zločinac odgovorio je kako osuđuje sve diktatorske režime

- Jedna od ključnih podjela krenula je kad je vlast ukinula pokroviteljstvo nad obilježavanjem Bleiburga. Nema dileme da su pod Titovom vladavinom počinjeni mnogi zločini, rekao je Plenković i dodao kako misli da bi promjena imena zagrebačkog Trga maršala Tita obzirom na okolnosti bila primjerena. 

O ideji zabranjivanja zvijezde petokrake, rekao je kako je to stvar oko koje se može razgovarati te se HDZ zalaže za zabranu simbola svih totalitarnih režima.

'Josipović je trebao više pritisnuti Vladu'

O predsjedniku Ivi Josipoviću rekao je kako ima izrazito limitirane ovlasti.

- Čini mi se da je trebao puno više učiniti za hrvatsko gospodarstvo. Trebao je pritisnuti Vladu da bude angažiranija, rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 360

  • ludom 01.04.2014.

    Podjele u hrvatskom društvu su, na žalost dosegle alarmantne razmjere. Društveni život Hrvata postao je, partijaško nadmetanje. Te "koalicije" političarima isključivo služe da bi prigrabili vlast i sve što uz to ide. Svi oni, koji ne žele pripadati ni jednoj partiji, postaju nevažni građani i njihova mišljenja se ne uvažavaju. Tu su vidljive duboke podjele. A za sve to, krivnju snosi dnevna politika. Krivnju snose svi političari bilo oni u poziciji ili u opoziciji. U zadnje vrijeme iz njihovih izjava mogu se vidjeti i čuti čak i riječi otvorene mržnje prema neistomišljenicima. To u svakom slučaju ne sluti na dobro. Ne čini dobro čitavom hrvatskom puku. Da bi se to eventualno promijenilo, potrebno je mijenjati mentalni sklop. A, to je najveći problem.

  • fijuman 01.04.2014.

    Nažalost niti HDZ niti SDP dok su bili na vlasti nisu hrvatskom narodu dali ništa dobro osim lopovske privatizacije i tajkunizacije, a svojim stručnim vladanjem doveli su do totalnog osiromašenja hrvatskog naroda i radništva, uz osobno bogaćenje i zamračivanje ogromne količine novca a sada čekaju milodar od EU za zapošljavanje mladih ljudi.Koje je tolicemjerje jednih i drugih.

  • Ahileja 31.03.2014.

    Tipični stranački muljator.

Komentiraj...
Vidi sve komentare