To je to što me zanima!

Plenkoviću, vrime je... Primio je Hajdukov dres: 'Nije to smio jer je to dar koji je preko 500 kn'

Niti obljetnicu osnivanja ne mogu obilježiti, a da ne prekrše zakon, poručuje SDP-ovac Arsen Bauk...
Vidi originalni članak

Hrvatski premijer Andrej Plenković boravio je jučer u Splitu povodom 34. obljetnice utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice u Splitu.

Svečana sjednica Gradskog odbora HDZ-a Split bila je u rukometnoj dvorani u Športskom centru Gripe, premijer je od Alena Gojaka, predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" Splitsko-dalmatinske županije dobio Hajdukov dres s njegovim prezimenom. 

S dresom je Plenković ponosno pozirao.

'Zapelo' je to za oko SDP-ovcu Arsenu Bauku koji je poručio "Niti obljetnicu osnivanja ne mogu obilježiti, a da ne prekrše zakon..."

- Prema cijenama s Hajdukovog web-shopa bijeli dres košta 79.90 eura, tiskanje imena 5,31 euro i tiskanje dvoznamenkastog broja još 9,29 eura što bi značilo da je AP primio poklon u vrijednosti većoj od nekadašnjih 500 kn čime je u prekršaju po Zakonu o sprječavanju sukoba interesa. Niti obljetnicu osnivanja ne mogu obilježiti, a da ne prekrše zakon... - napisao je Bauk na svojem Facebooku.

Otišli smo na webshop Hajduka i cijena ovog dresa kojeg su Plenkoviću uručili HDZ-ovci ispada 94,50 eura. Ako je gospodin koji ga je kupovao član Hajduka, onda je cijena bila za 12 posto niža.

Provjerili smo i što stoji  u zakonu o sprječavanju sukoba interesa.

- Obveznik smije zadržati samo dar simbolične vrijednosti i to najviše u vrijednosti do 500,00 kuna od istog darovatelja - stoji u točci 3. članka 15., dok točka pet veli:

- Darovi protokolarne naravi koji prelaze iznos od 500,00 kuna te ostali darovi koje obveznik ne zadrži kada na to ima pravo vlasništvo su Republike Hrvatske...

Idi na 24sata

Komentari 54

  • PeroZagreb2023 30.01.2024.

    Zar je dres izvezen zlatnim slovima i brojevima da toliko vrijedi?!

  • liliZG2.0 30.01.2024.

    dres s placa je puno jeftiniji;)

  • LJIGAV, LJIGAVIJI, NAJLJIGAVIJI 28.01.2024.

    Mislim da mi nema premca.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare