To je to što me zanima!

Pljačka na Hvaru: Ženi slomili kuk pa ukrali 2,3 milijuna kuna

Pljačkaši maskirani fantomkama i gumenim rukavicama upali su u mjenjačnicu u centru Hvara i pištoljem zaprijetili radnici te ju gurnuli. Pri padu se teže ozlijedila
Vidi originalni članak

Zatvarala sam mjenjačnicu u 1 sat iza ponoći. Trebala sam proći kroz hodnik dug nekoliko metara i već bih bila na trgu. Tad su iz mraka iskočila dvojica i napala me, priča djelatnica hvarske mjenjačnice Nela Kolenić. Udarili su je metalnim vratima, a kad je pala na pod, pljačkaš joj je stavio ruku na usta i rekao da ne viče. Obojica su na glavama imala maskirne kape, a jedan je u ruci držao revolver.

- Jedan mi je govorio kako mi neće ništa, a drugi je prijetio pištoljem. Uzeli su mi ključ trezora, odnijeli novac i pobjegli - ispričala je šokirana Nela.

Nesretna žena ostala je ležati u bolovima jer su joj lopovi vratima izbili protezu kuka.

- Nekako sam došla ispod kancelarijskog stola na kojem je bio telefon. Nazvala sam šefa, a on je obavijestio policiju i hitnu - priča Nela iz bolničkog kreveta.

Navodno su razbojnici odnijeli više od milijun kuna.

Hvarani se slažu da je pljačka djelo profesionalaca koji su dulje pratili rad mjenjačnice MDD. Tome u prilog ide i izjava mlade konobarice koja je unajmila sobu iznad te mjenjačnice.

Djevojka je dvojicu sumnjivaca susrela večer prije na stubištu kuće. Muškarci su navukli šilterice na oči, spustili glave i užurbano izašli iz haustora. Vratili su se iduće večeri i sačekali Nelu kod izlaza iz mjenjačnice. Vlasnik nije htio ništa komentirati.

- Ne želim reći ništa što bi policiji moglo otežati istragu - bio je kratak vlasnik.

Mještani nagađaju da ova drska pljačka ima veze s drogom koje, pogotovo u sezoni, na Hvaru ima sve više.

Mjenjačnica s jako velikim prometom nema zaštitare

Nelina polusestra Draga Muštra se čudi što mjenjačnica, kroz koju svakog dana prođu velike količine novca, nema zaštitara.

- Moglo je sve i puno gore završiti za moju Nelu jer su pljačkaši bili naoružani i očito spremni na sve. Nije mi jasno da nitko ne čuva mjenjačnicu - rekla je zabrinuta Draga. 

Idi na 24sata

Komentari 64

  • user_43516 17.08.2012.

    Super, baš mi je drago što radim u mjenjačnici <3

  • boston 17.08.2012.

    policija preporucuje mjenjacnicama i bankama da ne drze kod sebe toliko novca....

  • svak zasePase 16.08.2012.

    toliko love nema niti Kerum--------

Komentiraj...
Vidi sve komentare