Obavijesti

News

Komentari 64

Pljačka na Hvaru: Ženi slomili kuk pa ukrali 2,3 milijuna kuna

Pljačka na Hvaru: Ženi slomili kuk pa ukrali 2,3 milijuna kuna
1

Pljačkaši maskirani fantomkama i gumenim rukavicama upali su u mjenjačnicu u centru Hvara i pištoljem zaprijetili radnici te ju gurnuli. Pri padu se teže ozlijedila

VIDEO

Zatvarala sam mjenjačnicu u 1 sat iza ponoći. Trebala sam proći kroz hodnik dug nekoliko metara i već bih bila na trgu. Tad su iz mraka iskočila dvojica i napala me, priča djelatnica hvarske mjenjačnice Nela Kolenić. Udarili su je metalnim vratima, a kad je pala na pod, pljačkaš joj je stavio ruku na usta i rekao da ne viče. Obojica su na glavama imala maskirne kape, a jedan je u ruci držao revolver.

- Jedan mi je govorio kako mi neće ništa, a drugi je prijetio pištoljem. Uzeli su mi ključ trezora, odnijeli novac i pobjegli - ispričala je šokirana Nela.

Nesretna žena ostala je ležati u bolovima jer su joj lopovi vratima izbili protezu kuka.

- Nekako sam došla ispod kancelarijskog stola na kojem je bio telefon. Nazvala sam šefa, a on je obavijestio policiju i hitnu - priča Nela iz bolničkog kreveta.

Navodno su razbojnici odnijeli više od milijun kuna.

Hvarani se slažu da je pljačka djelo profesionalaca koji su dulje pratili rad mjenjačnice MDD. Tome u prilog ide i izjava mlade konobarice koja je unajmila sobu iznad te mjenjačnice.

Djevojka je dvojicu sumnjivaca susrela večer prije na stubištu kuće. Muškarci su navukli šilterice na oči, spustili glave i užurbano izašli iz haustora. Vratili su se iduće večeri i sačekali Nelu kod izlaza iz mjenjačnice. Vlasnik nije htio ništa komentirati.

- Ne želim reći ništa što bi policiji moglo otežati istragu - bio je kratak vlasnik.

Mještani nagađaju da ova drska pljačka ima veze s drogom koje, pogotovo u sezoni, na Hvaru ima sve više.

Mjenjačnica s jako velikim prometom nema zaštitare

Nelina polusestra Draga Muštra se čudi što mjenjačnica, kroz koju svakog dana prođu velike količine novca, nema zaštitara.

- Moglo je sve i puno gore završiti za moju Nelu jer su pljačkaši bili naoružani i očito spremni na sve. Nije mi jasno da nitko ne čuva mjenjačnicu - rekla je zabrinuta Draga. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe