To je to što me zanima!

Po autocesti se rasulo dva milijuna eura u kovanicama

Italija: Vozači su riskirali vlastite živote, zaustavljali se na prometnoj autocesti i skupljali novac. Uzeli su 10.000 eura. Policija ih moli da novac vrate
Vidi originalni članak

Ovo je sigurno božji blagoslov, pomislio sam. Bila je to jedna od onih scena za koje sam mislio da postoje samo u filmovima, rekao je ushićeni vozač Antonio. Poput ostalih vozača na autocesti u blizini grada Foggie u Italiji,u nedjelju oko 14 sati, u čudu je gledao dva milijuna eura u kovanicama razasutim po cesti. Kamionu koji je prevozio novac iz grada Cesene u banku u Bari puknula je guma. Vozač je izgubio kontrolu i sudario se s autom, a zatim zabio u ogradu. Iz kamiona je poispadalo stotine kartonskih kutija, iz kojih je doslovno iscurilo ukupno 14 milijuna kuna u kovanicama od jednog i dva eura. Iako su vozač i suvozač kamiona te dvojica u automobilu lakše ozlijeđeni, na njih se gotovo nitko nije obazirao. Riskirajući živote, vozači su se zaustavljali nasred ceste i mahnito skupljali novac.
- Prava je sreća da nitko nije ozlijeđen. Prikupili su više od 70.000 kn. Molimo ih da ga vrate - rekao je policajac.
Njegovi kolege su nakon nezgode imali pune ruke posla. Lopatama su, više od 17 sati, neumorno grabili novac. Skupljali su kovanice u plastične kante i punili policijski kombi. Autocesta je bila zatvorena jer se novac rasuo s obje strane ceste. Jedna policijska patrola ostala je nadgledati autocestu kako se znatiželjni vozači ne bi ponovno zaustavljali te tražili još koju “zagubljenu” kovanicu. Oni koji su uspjeli napuniti džepove nisu se još javili kako bi vratili novac.

NISU ZVALI HITNU, MAHNITO SU GRABILI KOVANICE

Ljudi su se bacili u pravi lov na eure. Ponašali su se kao da ih je netko pustio s lanca. Nitko od njih nije pozvao Hitnu pomoć kako bi pomogli ozlijeđenim vozačima. Samo im je zarada bila na pameti. Da se nismo na vrijeme pojavili, tko zna kakav bi još kaos nastao na autocesti, rekao je dežurni policajac.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • miki4321 07.07.2010.

    Uh da je meni 2 milijuna eura.

  • dalmatar 07.07.2010.

    Vratit.......komu i zašto.A neš ti love.To je jedna plaća nekom mafijašu....ne daj narode

  • papaja 07.07.2010.

    Di sam ja u tome svemu! Oće a naročito će vratiti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare