To je to što me zanima!

Po izboru HGK: Zlatna kuna je dodijeljena najboljim tvrtkama

Najboljom velikom hrvatskom tvrtkom na dodjeli je proglašena tvrtka Omco Croatia iz Huma na Sutli koja se bavi proizvodnjom alata za izradu staklene ambalaže
Vidi originalni članak

Po izboru Hrvatske gospodarske komore tvrtka Omco Croatia iz Huma na Sutli proglašena je najboljom velikom hrvatskom tvrtkom te joj je dodijeljena nagrada 'Zlatna kuna' za izvrsnost poslovanja u 2011. godini, javlja HRT.

Tvrtka Omco Croatia bavi se proizvodnjom alata za izradu staklene ambalaže. Jedna je od vodećih europskih, a i svjetskih tvrtki u tom području. Sjedište tvrtke je u Belgiji, a više od 97 posto proizvodnje Omco Croatia izvozi.

Najboljom malom tvrtkom proglašena je Šestan Busch iz Preloga koja proizvodi antibalističke kacige i druge vojne opreme. Zlatnu kunu u kategoriji srednjih tvrtki osvojio je proizvođač dječje hrane Vivera iz Gline.

Erste&Steiermärkische proglašena je najboljom bankom, a Euroherc najboljim osiguravajući društvom. 

Direktor i vlasnik tvrtke INTECO, Boris Balać dobio je Zlatnu kunu za inovaciju za autonomni robot za hidrodinamičku obradu betonskih i metalnih površina. 

Akademik Vladimir Ibler, umirovljeni profesor na zagrebačkom Pravnom fakultetu, dobio je nagradu za životno djelo. Tijekom karijere Ibler se posebno posvetio izučavanju međunarodnog javnog prava i diplomatske povijesti, a bio je i tajnik Industrijske komore u Zagrebu.

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić uručio je nagradu za velike tvrtke. Upozorio je da je Hrvatska danas na 80 posto industrijske proizvodnje iz 1990. godine te je najavio aktivnosti Vlade u popravljanju takva stanja.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • IfeCro 29.02.2012.

    Samo da velim ja radim u OMCO Croatia i sutra počinje raditi 20 novih CNC operatera koji su završili 3.5 godišnje školovanje ove godine. Tako je i prijašnih godina bilo a nadamo se da će tako biti i dalje.

  • user_49141 29.02.2012.

    Euroherc najbolje osiguranje!?!?!?!? Po kojim kriterijima molim lijepa? Pa to su najveći lopovi koji postoje, mito i korupcija na sve strane, podmićiju policiju, Centar za vozila, Hanfu, kontrolore na tehničkim, daju popust od 200 do 600 kn na policu trećeg lica s tim da na policaama piše regularan iznos,a ne stvarno naplaćen, ne isplaćuju štete, ucjenjuju ljude, čak im i prijete da ako ne naprave policu kod njih, a lupi ih netko tko nije iz Eurohercas štetu neće dobiti nikada, prate i špijuniraju ljude koji traže pripadajuće odštete on nezgode....... ovako mogu do sutra bez ikakvog pretjerivanja. I njima netko da nagradu za najbolje osiguranje! Evo vam novinari prijedlog za istraživačko novinarstvo: saznajte na čije ime voze Mercedese u Hanfi i pošaljite incognito nekoga na tehnički pregled (ako želite ja ću vam reći i na koji) da se vidi kako karampane u dogovoru sa Eurohercom prolaze tehnički pregled, a za to kontrolori dobivaju od 100 do 200 kn keš novac na ruke. Ja vam mogu reći kad i gdje se vrši primopredaja. Ima li kraja ovom lopovku ja neznam, ali sve se nadam da će im jednom netko stati na kraj. I samo da se zna, jako puno ljudi je u ostalim osiguravajućim trvtkama izgubilo poslove zbog njihove nelojalne konkurencije, prijavljivani su Hanfi milijun puta i nitko nikada nije reagirao. Mislim da bi USKOK trebao i Hanfu debelo pročešljati jer koliko znam Hanfa odgovara Vladi i Saboru.

  • konjina 29.02.2012.

    moj izbor 1.mirić i sinovi 2.kod bertija 3.hdz doo

Komentiraj...
Vidi sve komentare