To je to što me zanima!

Po novom će se automobili oporezivati po vrijednosti

Straučnjaci koji rade na zakonu kažu da razrađuju nekoliko modela. Umjesto prema snazi i veličini, imovina bi se oporezivala prema njenoj vrijednosti
Vidi originalni članak

Način oporezivanja vikendica, automobila i plovila od iduće će se godine, prema najavi Vlade, promijeniti. Stručnjaci koji rade na zakonu kažu da se razrađuje nekoliko modela. Umjesto prema snazi i veličini, imovina bi se oporezivala prema vrijednosti, piše Večernji list. Pošto se govorilo da će se porez plaćati prema jednoj poreznoj stopi, Vladini izvori kažu da su razradili i varijantu sa dvije porezne stope. Prema novom zakonu vozila čije je vrijednost niža od 100.000 kuna ostala bi u poreznom rasponu od 50 do 1500 kuna. Porez na luksuzne automobile povećale bi se nekoliko puta. Slično bi se odnosilo i na vikendice. Vlada će lokalnim jedinicama prepustiti da odlučuju što će učiniti s imovinom na svom području. Vikendice se sada oporezuju sa 5 do 15 kuna po kvadratu, no nije isto za sva područja u državi.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • be yourself 16.09.2010.

    Je.. ti državu u kojoj se svaki dan uvodi novi porez i piše o novim i većim porezima. Nesigurna banana država gdje ne znaš šta će se sutra desit i da li će se debelom dići ku... pa će opaliti novi porez na porez.

  • annette 16.09.2010.

    kakve koristi? onda će opet ispasti da je jacina mečka rabljena, stara 25 godina, prešla preko 5 milijuna km i da vrijedi manje od susjedovog hrđavog stojadina, opet će se lomiti na onima koji nemaju, a to što je netko i spomenuo, kakav se to auto može naći ispod 100.000? novi ne baš neki, opet će nas strahom od poreza stjerati u krntije, a sebi ionako srediti da ne plate ništa.

  • slama 16.09.2010.

    mah uvijek ispada da naj..bu oni koji su se godinama odricali i šparali za neku vikendicu a aona gamad koja je sve popila i zapušila je na brizi države i svih nas. dakle šta če ti posao ili fakultet kad onda nešto zaradiš i prišparaš.. ak najeb...š 10 djece SVE budale ti plačaju doplatke i daješ broj računa u novine.. SVE naopako.

Komentiraj...
Vidi sve komentare