To je to što me zanima!

Pobijedio leukemiju i sada želi otrčati cijeli maraton

Juroslav Dragun (46) uspio se izliječiti od opake leukemije. Normalno živi i radi, vježba u teretani i trči. U listopadu je uspio istrčati i polumaraton
Vidi originalni članak

U sobi na zagrebačkom KBC-u Merkur Juroslav Dragun (46) proveo je 79 dana liječeći se od leukemije. Juroslav je na jesen 1999. godine za obiteljskim ručkom dobio vrućicu te mu je pozlilo. Nakon četiri dana dijagnosticirali su mu leukemiju. Njegova starija kći tada je imala 12 godina, a blizanke Katarina i Marina dvije.
- Teško je bilo prihvatiti bolest. No u vama se nešto prelomi i tada se odlučite boriti. Najveća podrška bile su moja supruga i tri kćeri. Najteže je bilo u bolničkoj sobi. Steriliziranu hranu dobivao sam u aluminijskoj foliji, jer svaka infekcija može biti smrtonosna - priča Juroslav koji je u doba borbe s opakom bolešću imao tek 46 kilograma. Dragun je šest mjeseci proveo u bolnici, a intenzivno liječenje trajalo je punih pet godina, piše Večernji list. Zbog novih lijekova nije bilo potrebno presađivati koštanu srž. Njegov liječnik  Mirando Mrsić, kod kojeg dolazi na kontrole, ističe da je Juroslav pravi "fajter" te da se lakoćom borio s ovako teškom bolešću. Juroslav Dragun danas pršti životom. Normano živi i radi, a u slobodno vrijeme vježba u teretani i trči. U listopadu je trčao polumaraton. Juroslavu je cilj istrčati svih 42.195 metara. U svakoj prilici ovaj optimistični borac lobira za Zakladu Ana Rukavina.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • barkley 14.01.2009.

    Želim ti sve najbolje u životu i sa takvom voljom ćeš vjerovatno istrčati i taj maraton,bravo

Komentiraj...
Vidi sve komentare