To je to što me zanima!

Pobio obitelj: N. Pejnović dobio šest godina robije

Nenad Pejnović je 4. listopada 1991. godine sa kolegama nezakonito odveo šest Hrvata iz sela Čorci. Ubili su ih, a njihova tijela ostavili u šumi
Vidi originalni članak

Na šest godina zatvora u petak je na Županijskome sudu u Karlovcu za ratne zločine osuđen Nenad Pejnović (45) iz Vrhovina. On je 4. listopada 1991. godine, kao pripadnik paravojnih formacija sa svojim kolegama nezakonito odveo šest Hrvata iz sela Čorci - Katu, Stjepana, Martina, Matu, Vladimira i Slavku Čorak. Smjestili su ih u postaju u neprimjerene uvjete, a sutradan odveli na Ćurinke-Oštri Vrh gdje su ih ubili. Trupla su ostavili tamo, a njihove ostatke pronašli su djelatnici Nacionalnog parka Plitvička jezera nakon rata. Osuđenik je u postupku stalno tvrdio kako on nije taj Nenad, nego je počinio njegov sumještanin Nenad Brujić koji je negdje u Srbiji. Sudac Ante Ujević je objasnio kako Sud nije našao dovoljno dokaza za dio optužnice u kojem se Pejnovića teretilo da je Čorke upravo on ubio. Indicije za to postoje, osobito u svjedočenju zaštićenog svjedoka, no dokazi nisu bili čvrsti. Zato je šestogodišnja kazna zatvora u nesrazmjeru sa stravičnošću zločina i optužnicom.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • zoki35 04.04.2009.

    Ako je stvarno kriv trebao bi dobiti mnogo vise a ako je doslo do zamene trebalo bi ga oslobodit,ova kazna me zbunjuje,za ubojstvo malo al opet kao da je netko morao biti osuden pa ajd da mu damo barem par godina zatvora,inace koliko mi je poznato svatko je nevin dok mu se ne dokaze krivica a koliko vidim ovde i nema nekih tvrdih dokaza.

  • drug Tito_1 03.04.2009.

    svašta......

  • prudje 03.04.2009.

    Ako nije kriv treba ga osloboditi, ali ako je kriv treba za svako ubojstvo dobiti bar 6 ( ŠEST ) godina!

Komentiraj...
Vidi sve komentare