To je to što me zanima!

Pobjeda maturanata? Odlučuje se o spornim pitanjima ispita

Željko Jovanović još je u nedjelju istaknuo kako je bilo puno dvojbenih pitanja na ispitu mature iz hrvatskog jezika te da su ona mogla na neki način oštetiti učenike
Vidi originalni članak

Ministar Željko Jovanović danas će sa svojim stručnim timom donijeti zaključak o zadacima iz mature. Još u nedjelju navečer Jovanović je za HRT kazao kako su maturanti bili u pravu te da je bilo puno dvosmislenih pitanja iz hrvatskog jezika. Istaknuo je kako su takva dvojbena pitanja na državnoj maturi mogla na neki način oštetiti učenike i onemogućiti ih da pokažu svoje pravo znanje. 

Ministar Jovanović ocijenio je i da ispit državne mature iz hrvatskog jezika nije bio koncepcijski dobar jer su tekstovi koji su tražili razumijevanje, zahtijevali od učenika da ih pročitaju tri ili četiri puta. Dodao je kako 72 pitanja u 80 minuta uz takvo čitanje nije dovoljno za učenike.

- Ako više od 90 posto učenika nije točno odgovorilo na neka pitanja, preporučit ću da se ona brišu iz ispita - rekao nam je u nedjelju ministar obrazovanja Željko Jovanović.

>>> Rezultati analize ispita stručnog povjerenstva objavit će se u ponedjeljak u 16.30 sati na konferenciji za novinare u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • DoraKrupic 28.05.2012.

    Pohvale ministru... svakako. On će bit jedini ministar koji je svoje neznanje hrvatskog jezika javno objavio na tweeteru, pak ga sada uspijeva ukalupiti i u standard. fuj fuj fuj derišta, ispit nije težak. samo ste rtrebali čitati lektiru, a ne sažetke na internetu.

  • branjo 28.05.2012.

    Kaze maturant da su bila pitanja o juditinom prstenu, ali ni jedno sa Č i Ć ili je ili ije ! I cudimo se sto su nepismeni !

  • Gušter_1 28.05.2012.

    Dobro je da se prvi put od kad znam za sebe netko uspio izboriti za svoja prava.

Komentiraj...
Vidi sve komentare