To je to što me zanima!

Pobunjenici u Jemenu bacili granatu te ranili predsjednika

U predsjedničkoj su palači u eksploziji ozlijeđeni premijer, predsjednik parlamenta te nekoliko ministara. Al-Arabiya je izvijestila je da predsjednik lakše ozlijeđen
Vidi originalni članak

Pobunjenici koji danima u glavnom gradu Jemena ratuju s vladinim snagama pogodili su predsjedničku palaču dvjema granatama u petak i to tako precizno da su ranili samog Alija Abdullaha Saleha, koji ni nakon 33 godine ne želi otići s vlasti. Navodno su ubili tri čuvara i imama.

TV-kuća Al-Arabiya izvijestila je da je predsjednik lakše ozlijeđen, a Reuters da su ranjeni i premijer, predsjednik parlamenta te nekoliko ministara. Agencije su navodile da se 2000 militanata uputilo u Saanu kao pojačanje borcima hašidske plemenske federacije u sjevernim četvrtima.

Borbe su se, kako navode AFP i Reuters, proširile, a puca se i u gradu Taizu na jugu, u kojem su ovaj tjedan snage sigurnosti pobile 50 prosvjednika. Jemen je najsiromašnija zemlja Arapskog poluotoka, u kojoj su česti plemenski sukobi, a od 2006. muku muči i s Al-Qa’idom.

Od izbijanja demokratskih prosvjeda u siječnju autokratski predsjednik Saleh odbio je tri ponude za odlazak s vlasti uz amnestiju.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • papaja 04.06.2011.

    Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

  • Raziel CRO 03.06.2011.

    E tako se to radi.To je prosvjed protiv nesposobne vlasti.

  • MARŠAL_1 03.06.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare