To je to što me zanima!

Došli na izvanrednu sjednicu: Stigao profesor Prohić, dekan najavio da će ponuditi ostavku

Prohić je zaprimio sedam prijava za seksualno i psihičko zlostavljanje studenata, no usprkos suspenziji, Švaić ga je vratio na nastavu. Dekan je najavio da će danas ponuditi svoju ostavku
Vidi originalni članak

Na prosvjedu ispred Akademije dramskih umjetnosti, mnogobrojni studenti su u ponedjeljak zatražili ostavku profesora Ozrena Prohića te dekana Davora Švaića. U rukama su držali transparente 'Nije mi dobro', 'Nismo tražile, sada tražimo', 'Ovo je moja zemlja' i druge. 

UPOZORAVALA JE KOLEGE Profesorica s Akademije: 'Jedna sam od prvih Prohićevih žrtava'

Prohić je zaprimio sedam prijava za seksualno i psihičko zlostavljanje studenata. Na Akademskom vijeću u rujnu profesor je odlukom dekana vraćen na posao i rad sa studentima. Kako smo saznali, o razlozima zašto je vraćen studenti nisu obaviješteni. Cijelo je Povjerenstvo za provođenje postupka unutarnje istrage o utemeljenosti prijava spolnog uznemiravanja zbog dekanove odluke o vraćanju profesora podnijelo ostavku.

Dekan Švaić najavio je da će danas ponuditi ostavku na izvanrednoj sjednici Akademskog vijeća ADU, na koju je jutros stigao i profesor Ozren Prohić.

Prohić je suspendiran zbog seksualnoga i psihičkoga zlostavljanja sedam puta od 1999.

- Povjerenstvo je dalo ostavku jer je Prohić mojom i odlukom Općinskog državnog odvjetništva vraćen na posao. Sutra ću ponuditi svoju ostavku da vidim kako mene vide moji kolege i kako me prepoznaju te vrednuju rad moje Uprave. Ako nemam njihovo povjerenje, onda nemam što ovdje raditi - rekao je dekan jučer novinarima.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Prodajem drva 31.10.2023.

    Jel škandaliziran?

  • Oksimoron_1 31.10.2023.

    Dekan je, unatoč tolikim prijavama i pritužbama, osobu vratio na posao i među ljude koji su žrtve?! I on i taj profesor trebaju dati ostavke koje trebaju biti bezuvjetno prihvaćene odmah. Sramota da se takvu osobu uopće vrati u isti kolektiv, a kamo li da rad sa bivšim i budućim žrtvama.

  • 31.10.2023.

    Ponudio je , zna se oče li je prihvatiti.Dekana u prDekanu isto

Komentiraj...
Vidi sve komentare