To je to što me zanima!

Počela je operacija izvlačenja potonulog korejskog trajekta

Južnokorejski službenici izjavili su da pretpostavljaju da su službenici spasilačke službe pronašli pronašli nestale žrtve i ostatke potonulog potonulog trajekta 2014.
Vidi originalni članak

Brod je postavljen na prijevoz za teretna vozila koji će ga prevesti do luke. Službenici su izvukli 295 poginulih prije, nego li je vlada prekinula potragu podvodnog pretraživanja u studenom 2014., sedam mjeseci nakon što je brod potonuo.

Devetero putnika još se smatraju nestalima.

Obitelji poginulih žrtava isplovile su na pučinu kako bi pratile operaciju izvlačenja olupine, a mnoge su se obitelji nakon nesreće preselili u improvizirane barake u obližnjoj luci.

Brodolom trajekta Sewola

Sewol je potonuo 16.travnja 2014., a potraga se odgađala jer su se dužnosnici bojali da bi se radi lošeg vremena brod mogao raspasti. Potonuće Sewola jedna je od najvećih pomorskih nesreća u povijesti južne Koreje, na trajektu je bilo 476 osoba, od tog njih 325 bili su učenici u dobi od 16 i 17 godina, koji su išli na izlet sa školom.

Uzrok ove stravične nesreće jest ljudska pogreška, preopterećen prostor i loša reakcija posade, naime posada je rekla učenicima da ostanu u svojim kabinama zbog čega su se učenici utopili.

Kapetan broda Lee Jun-Seok zbog ubojstva iz nehaja i napuštanja broda osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu.

Video možete pogledati ovdje:


 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Usora1 28.03.2017.

    jadna djeca i njihove obitelji. no jadni i ovi novinari >"Južnokorejski službenici izjavili su da pretpostavljaju da su službenici spasilačke službe pronašli pronašli nestale žrtve i ostatke potonulog potonulog trajekta 2014.". predpostavimo da novinar procita sto pise, spasio bi nas glupih predpostavki.

  • ping-pong 28.03.2017.

    Bože dragi....Onaj koji bude vidio unutrašnjost broda, raspadnuta tijela djece....taj nek si slobodno puca u glavu, jer se toga više nikad neće moći riješiti. To su prestrašni prizori!

Komentiraj...
Vidi sve komentare