To je to što me zanima!

Počeli radovi na regionalnom vodovodu istočne Slavonije

Investicija je dio projekta "Financiranje vodno-komunalne infrastrukture" u sklopu EIB i CEB-a, vrijednost investicije je 27,5 mil. kn, od čega Hrvatske vode daju 90 %
Vidi originalni članak

U Divoševcima, istočno od Slavonskog Broda, u utorak popodne svečano je otpočela izgradnja Regionalnog vodoopskrbnog sustava Istočne Slavonije, temeljni cjevovod Sikirevci-Oprisavci. Investicija je dio projekta "Financiranje vodno-komunalne infrastrukture" u sklopu EIB i CEB-a, ukupna vrijednost investicije je 27,5 milijuna kuna, od čega Hrvatske vode financiraju 90 posto, a ostatak od 10 posto Javno komunalno poduzeće Vodovod iz Slavonskog Broda.

Početak izgradnje spomenute dionice Regionalnog vodovoda svečano je označio ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina s generalnim direktorom Hrvatskih voda Ivicom Plišićem

Duljina ovog zahvata je 23.7 km, s manjim objektima odnosno od budućeg vodospremnika i crpne stanice CCS “Istočna Slavonija” kod Sikirevaca do budućeg vodospremnika i crpne stanice “Bicko Selo” kod Bickog Sela.

- Ovo je jedno od najkvalitetnijih i najpotentnijih izvora pitke vode u ovom dijelu Slavonije. Idemo selima u istočnom dijelu brodsko-posavske županije i samom gradu Slavonskom Brodu omogućiti kvalitetnu vodoopskrbnu mrežu i visokokvalitetnu pitku vodu, to je naš ključni zadatak ovim projektom. Ovo je još jedan u nizu velikih projekata koje su ova županija i grad Slavonski Brod u svemu zaslužili, 20 godina u ovaj dio Slavonije ništa se nije ulagalo - rekao je ministar Tihomir Jakovina.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Bača 03.11.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • 03.11.2015.

    "Mi ne postavljamo kamene temeljce i ne otvaramo liftove!"

  • MI-MA 03.11.2015.

    ukupna vrijednost investicije je 27,5 milijuna kuna, od čega Hrvatske vode financiraju 90 posto, a ostatak od 10 posto Javno komunalno poduzeće Vodovod iz Slavonskog Broda. Sreća pa imamo pametne Ministre i sposobnu Vladu da povuku novce iz EU fondova. Zbog ovakvih nesposobnih ljudi uplaćujemo više novca u EU već što povlačimo kroz razne projekte.

Komentiraj...
Vidi sve komentare