To je to što me zanima!

Počelo ponovljeno suđenje za ubojstvo mladića (19) na Braču

Dino Dragičević (22) se u četvrtak izjasnio da nije kriv. Iduće ročište je zakazano za 8. rujna, a tjedan kasnije ponoviti će se rekonstrukcija događaja na Vidovoj Gori
Vidi originalni članak

Na Županijskom sudu u Splitu ponovo je u četvrtak započelo suđenje Dinu Dragičeviću (22) iz Supetra zbog ubojstva svog vršnjaka Damira Šuće na Braču u kolovozu 2007. godine. Lani je bi nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora, a potom mu je presuda ukinuta kako bi se dodatno utvrdilo činjenično stanje. 

Dragičević se u četvrtak izjasnio da nije kriv. Iduće ročište je zakazano za 8. rujna, a tjedan kasnije ponoviti će se rekonstrukcija događaja na Vidovoj Gori. Dragičević je  tvrdio da je Šuća stradao jer je pištolj slučajno opalio dok mu ga je dodavao za vrijeme lova na divlje svinje.

- Novom rekonstrukcijom moglo bi se napokon utvrditi točno vrijeme smrti što nije razjašnjeno prošli put i utvrditi je li bilo i drugih osoba za vrijeme ubojstva mog sina s Dragičevićem. Zgrožen sam stavom Vrhovnog suda stavom i da to što  je skrio oružje i odjeću nakon ubojstva bilo instinktivno, a ne smišljeno, kazao je Zorislav Šuća, otac ubijenog mladića.

Dragičević se brani sa slobode, a njegov odvjetnik Željko Gulišija poručio je kako se radi o "ubojstvu iz nehata, što će se na ponovljenom sušenju potvrditi".

Idi na 24sata

Komentari 7

  • pernica 16.06.2011.

    momak je UBIJEN , jadni otac, jadna obitelj...ne priznam nikako ubojstvo iz nehata!!!!! ovaj šta ga je ubio nek stoji u zatvoru 40 god.- to je nažalost u hrvatskoj najstroža kazna- dobio bi on meni doživotnu, pa ne bi više bilo pucanja iz nehata!!!!!!

  • palacdolje 16.06.2011.

    strasno--nadam se da ce biti pravde i da ce odrobijati svoje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare