To je to što me zanima!

Počelo suđenju grupi dilera iz Zadra uhićenih u ožujku

Optuženi su za udruživanje radi preprodaje 5,3 kilograma heroina i 5 kilograma smjese kofeina i paracetamola, koja se koristi za pripravu droge
Vidi originalni članak

Na optuženičku klupu Županijskoga suda u Zadru u ponedjeljak su nakon devet mjeseci od uhićenja sjeli Ivo Bratović (36) iz Zadra, Ante Šale (36) iz Petrčana, Tomislav Petković Srića (32) iz Bibinja, Bogdan Pepić (47) iz Gradiške u BiH i Zadranin Milorad Troskot (41). USKOK ih je optužio za udruživanje radi preprodaje 5,3 kilograma heroina i gotovo isto toliko smjese paracetamola i kofeina, koja se koristi za pripravu droge. Heroin vrijedan oko pet milijuna kuna, policija je u ožujku zaplijenila u Kašiću pokraj Stankovaca, nakon dugotrajne i opsežne policijske akcije Selo, u kojoj su korištene i mjere tajnog praćenja i prisluškivanja. Upravo zbog tih mjera, branitelji optuženih su, pozivajući se na praksu Ustavnoga suda, ustvrdili da su svi dokazi, počevši od snimki telefonskih razgovora do zaplijenjene droge prikupljeni protuzakonito. Naime, obrana ustrajava na tome, da se takvi dokazi izuzmu iz spisa, budući da su, tijekom tajnog praćenja i snimanja, povrijeđena temeljna ustavna prava njihovih klijenata. Odvjetnici se pozivaju na činjenicu da istražni sudac, osim u jednom slučaju, nije u nalogu za praćenja i prisluškivanja, naveo valjane razloge za to, što je protivno stajalištu Ustavnoga suda. Sudsko vijeće, kojim predsjedava sudac Boris Radman, nije udovoljilo zahtjevu obrane, te je u rješenju navelo kako su svi dokazi prikupljeni u skladu sa zakonom. Branitelji optuženih najavili su podnošenje žalbi Vrhovnom sudu na takvo rješenje. Nastavak glavne rasprave zakazan je za 9. veljače iduće godine, do kada bi o žalbama obrane trebao odlučiti Vrhovni sud. Kako se na raspravu nije odazvao drugi branitelj prvooptuženog Ive Bratovića, Ljubo Pavasović Visković, sudsko vijeće će mu za sljedeće ročište poslati poziv.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • krizbaher 22.12.2008.

    Povrijeđena su im ljudska prava!? Neustavno prikupljeni dokazi!? Prije će biti da se visokopozicionirana \"klijentela\" ovih kriminalaca odlučila odužiti, ili bi možda neka poznata imena \"isplivala\" u javnost! Vjerojatno je policija trebala prvo pitati dilere i njihove odvjetnike smije li ih malo prisluškivati, kako ne bi bilo \"neustavno\"! Žalosno je što ovaj naš divni pravni sustav dozvoljava da se ovakve osobe izvuku zbog nekakvih nebitnih proceduralnih grešaka, a običnog građanina će \"samljeti\" zbog prekršaja u prometu. Kao se čini, hrabrosti se ima jedino za osuditi sitne kriminalce i \"kokošare\" koji provale u kiosk, ali kod raznih \"privatnih poduzetnika\" i \"biznismena\" (čitaj: pravih kriminalnih veličina), pravo i pravda prestaje! Sramota!

Komentiraj...
Vidi sve komentare