To je to što me zanima!

Počinje deložacija 14 obitelji iz zgrade na splitskim Križinama

Stanari su stanove kupili od tvrtke Inconom. No, obitelj Vatavuk, na čijoj je zemlji zgrada, dobila je pravnu bitku i sada traže od stanara da im isplate još tisuće eura
Vidi originalni članak

Općinski sud u Splitu u ponedjeljak je zakazao deložaciju 14 obitelji iz zgrade u Ulici Dinka Šimunovića 2a na Križinama. Radi se o obiteljima koje su odbile platiti 200 eura po četvornom metru stana obitelji Vatavuk, vlasnicima zemljišta na kojem je zgrada izgrađena. 

Inače, tamo živi 37 obitelji, a stanove su kupili od tvrtke Incom koja je zgradu 1999. godine počela graditi bez valjanih dozvola, a s kojima su Vatavuci na početku bili u partnerstvu. Prekinuli su suradnju s Inconom jer su smatrali da ih se neće namiriti, te objavili oglas u novinama da se ne kupuju tamo stanovi jer se grade bespravno. 

No, zgrada je dovršena i useljena, a obitelj Vatavuk je počela pravnu bitku. Prvo su odlukom suda, u toj četverokatnici isposlovali tri stana, šest poslovnih prostora i dvije garaže

No, smatrali su da to nije dovoljna naknada za nekadašnje obiteljsko polje, te su sudski ishodili i povrat zemljišta s kojim im je pripala čitava zgrada s useljenim stanovima. Većina stanara im je platila tisuće eura, a ostali moraju s djecom na ulicu.

Idi na 24sata

Komentari 263

  • BlaženkaFilipović 10.12.2013.

    svako vidi da su Vatavuk i Incom u dogovoru da još jednom opljačkaju vlasnike stanova samo korumpirani sud to neće da vidi.Gdje je sad ministar pravosuđa,gdje je Bajić?Zašto nas je Evropa primila kad smo najkorumpiranija država ?

  • digić 09.12.2013.

    Nekužim kod nas prigorci i zagorci je ,vlasnički list zakon kupuje se jedan kroz jedan zemlja i kuća i to gruntovno čista nekretnina sve ostalo zaboravi.

  • rvatin 09.12.2013.

    Reda mora biti ! Podrška obitelji Vatavuk.

Komentiraj...
Vidi sve komentare