To je to što me zanima!

'Počinje nova era u Korejama, era mira, pomirbe i jedinstva'

Režim u Pjongjangu je godinama isticao da se nikad neće odreći nuklearnog oružja koje mu je potrebno, tvrdi, da bi se zaštitio od američke invazije...
Vidi originalni članak

Susret na vrhu sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una i južnokorejskog predsjednika Moon Jae-ina u petak "povijesni je susret" kojim počinje "nova era" na Korejskom poluotoku, priopćila je u subotu sjevernokorejska agencija KCNA.

Summit u demilitariziranoj zoni koja dijeli dvije Koreje "povijesni je susret kojim počinje nova era nacionalne pomirbe i jedinstva, mira i napretka", objavila je KCNA.

Vijesti Trump: Izgleda da je moguć mir na korejskom poluotoku

Službena agencija je u cijelosti objavila tekst izjave iz Panmunjoma koju su Kim i Moon potpisali nakon summita.

U tom dokumentu na koji se KCNA poziva, navodi se sljedeća rečenica: "Južna i Sjeverna Koreja potvrđuju zajednički cilj da potpunom denuklearizacijom stvore Korejski poluotok bez nuklearnog oružja".

Kim i Moon se primili za ruke... Ovo se čekalo čak 65 godina: Za povijest, dogovorili kraj rata

Režim u Pjongjangu je godinama isticao da se nikad neće odreći nuklearnog oružja koje mu je potrebno, tvrdi, da bi se zaštitio od američke invazije.

No sada predlaže da se o njemu pregovara u zamjenu za sigurnosna jamstva, kaže Seul. Kim ih ipak nije izrijekom spomenuo na summitu u petak.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • marijan50 28.04.2018.

    Nevjerojatno! Još kad bi trio Vučić, Vulin i Šešelj priznali Hrvatsku do Zemuna, bilo bi to ponovno rođenje bratstva i jedinstva!

  • prijeiposlje 28.04.2018.

    Jos jedna komunisticka drzava uskoro manje. Ameri jos imate ocistit crvene u RH kad nama 95 -e niste dozvolili i nesto malo u Crnoj Gori. I svijet ce biti lipse misto za zivljenje

  • zivancan 28.04.2018.

    smatram da je ovaj korak povjesno značajniji od koraka neila amstringa iz 1969.

Komentiraj...
Vidi sve komentare