To je to što me zanima!

Ponovno odgođeno suđenje Tadiću, rekao da je bolestan

Osim ispitivanja donedavnih Tadićevih suoptuženika, Županijski sud je prihvatio i prijedlog obrane da se preslušaju tajne snimke njihovih telefonskih razgovora
Vidi originalni članak

Suđenje osječkom poduzetniku Dragi Tadiću optuženom za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda u slučaju Glavaš, danas ipak nije započelo na zagrebačkom Županijskom sudu. Tadić se, naime, ispričao da ne može doći zbog bolesti. 

Tijekom suđenja trebali bi svjedočiti i Glavaš te predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin. Kao svjedoci na suđenju bit će ispitani i donedavni Tadićevi suoptuženici koji su se nagodili s USKOK-om i priznali nedjelo. 

Tadić jedini nije pristao na nagodbu da mu se, u zamjenu za priznanje, odredi bezuvjetna zatvorska kazna od dvije i pol godine. S USKOK-om su se, pak, nagodili saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić i bivša zamjenica glavnog urednika Glasa Slavonije Sanja Marketić. 

Oni su osuđeni uvjetno na dvije godine zatvora u koji neće ići ako u idućih pet godina ne počine novo kazneno djelo. Božica Tadić Ćavar, supruga prvooptuženog Drage Tadića, uvjetno je osuđena na 15 mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine. 

Krivnju je prvi priznao splitski poduzetnik Srećko Jurišić koji je na temelju nagodbe s USKOK-om dobio dvije godine zatvora uz petogodišnji rok kušnje. 

Osim ispitivanja donedavnih Tadićevih suoptuženika, sud je prihvatio i prijedlog obrane da se preslušaju tajne snimke njihovih telefonskih razgovora, javlja HRT.  

Idi na 24sata

Komentari 5

  • timica2 09.03.2012.

    Nevjerojatno kako svi imaju kronični seritis,ali baš svi.Do jučer frajeri.??????????

  • rosa110 09.03.2012.

    Još jedno suđenje počinje. Dali se netko sjeća nekog slučaja koje je hrvatsko pravosuđe završilo? Puno bi korisniji bili u društvu da barem peru suđe.

  • Marinkovich 09.03.2012.

    .....da,zaboravio sam napisati da se u Osijek vraća jedan od šerifa,širić,sada će sve naguziti koji su bili protiv "poštenjačinje".e hebeš ovo Pravosuđe@

Komentiraj...
Vidi sve komentare