To je to što me zanima!

Počinje suđenje za smaknuće 16 stanovnika Sotina iz 1991.

Za ubojstvo mještana Sotina su optuženi Žarko Milošević, Dragan Lončar i Mirko Opačić, pripadnik JNA Miodrag Milinković i pripadnik TO iz Srbije Dragan Mitrović
Vidi originalni članak

Na višem sudu u Beogradu u srijedu počinje suđenje za ratni zločin u Sotinu kada su srpske snage na Badnjak 1991. godine odvele i ubile 16 ljudi. 

Za ubojstvo su optužena trojica nekadašnjih mještana Sotina Žarko Milošević, Dragan Lončar i Mirko Opačić, pripadnik JNA Miodrag Milinković i pripadnik TO iz Srbije Dragan Mitrović, piše HRTU rujnu 2013. godine u jednoj masovnoj grobnici pronađeno je i identificirano 13 tijela. 

Tijekom Domovinskog rata u Sotinu je ubijeno ili je nestalo 67 ljudi. Na popisu nestalih je još 18 mještana tog mjesta. Za zločin do danas još nitko nije odgovarao. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • magdalena63 05.02.2015.

    brzo im to ispari iz glave

  • magdalena63 04.02.2015.

    Smeta im njegova populanost. Oni troše lovu na PR, a netko leti ekonomskom klasom i odmah je popularniji od njih. To ih žulja.

  • LIJEPA LI SI 04.02.2015.

    Ma osloboditi to treba , pa sta si mi to umisljamo, zar da su nasi dragi srbi ubijali nase ljude (Hrvate) po hrvatskim selima ??? Ma to samo netko hoce da nas bre zavadi ! Ako ne vjerujete meni pitajte Pupovca .

Komentiraj...
Vidi sve komentare