To je to što me zanima!

Počinju radovi na autocestama, ovdje možete očekivati gužve

Sutra, 21. rujna počinju radovi na sanaciji mosta Gacke na autocesti A1 Zagreb - Split. Zbog tehnologije izvođenja radova, za sav promet bit će zatvoren jedan kolnik
Vidi originalni članak

U srijedu, 21. rujna počinju radovi na redovitome i izvanrednom održavanju autocesta u Hrvatskoj, priopćile su u utorak Hrvatske autoceste - održavanje i naplata cestarina (HAC ONC).

Na autocestama u Hrvatskoj 19. rujna završila je ljetna turistička sezona. Zbog prometne protočnosti tijekom turističke sezone, nisu se izvodili radovi na njihovu redovitome i izvanrednom održavanju. S obzirom na to da se radovi mogu izvoditi do početka zimske sezone, koja počinje 1. studenoga, osim na autocesti A1 Zagreb - Split na dijelu od čvora Bosiljeva do tunela Sv. Roka, gdje zimski režim održavanja počinje 15. listopada, HAC ONC sutra počinje s potrebnim radovima.

Sutra, 21. rujna počinju radovi na sanaciji mosta Gacke na autocesti A1 Zagreb - Split. Zbog tehnologije izvođenja radova, za sav promet bit će zatvoren jedan kolnik te će se promet teći dvosmjerno lijevim kolnikom autoceste u smjeru Zagreba oko 4,5 kilometara uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat.

Također, 21. rujna na zagrebačkoj obilaznici počinje sanacija prijelaznih naprava na nadvožnjaku Mičevcu, između čvora Buzina i Kosnice. Promet na tom dijelu obilaznice teći će dvosmjerno desnim kolnikom autoceste u smjeru Lipovca oko dva kilometra uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat, a za sav promet bit će zatvoren lijevi kolnik autoceste u smjeru Bregane. S obzirom na to da se radovi izvode tijekom dana, kada je zagrebačka obilaznica znatno opterećena, promet će teći tako što će oba smjera (Bregana i Lipovac) zadržati po dva prometna traka suženog profila.

Zbog sigurnosti, HAC ONC moli vozače da prilagode vožnju uvjetima na cesti, osobito na mjestima na kojima se izvode radovi, te da prate poruke na info-displejima o ograničenju prometa na pojedinim dionicama autoceste i obavijesti o mogućim obilascima. U zonama izvođenja radova pojačano će se pratiti stanje u prometu i po potrebi dodatno zaštititi začelje kolone prikladnom i prilagodljivom privremenom signalizacijom.

HAC ONC poziva vozače da prije putovanja provjere stanje na cestama na internetskim stranicama www.hac.hr, www.arz.hr, www.hac-onc.hr ili www.hak.hr i na besplatnim telefonima 0800 0422 ili 0800 0111 kako bi doznali više o prometu na autocestama i u slučaju potrebe izabrali odgovarajući smjer putovanja.

O stanju na cestama i regulacijama tijekom pojačanog prometa javnost se na radiju obavještava svakih 60 minuta, a u izvanrednim situacijama odmah te je važno da korisnici uključe radijski prijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS), stoji na kraju priopćenja HAC ONC-a.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • karton 20.09.2016.

    Ma kakav kraj sezone ???!!! Danas sam vozio od Splita do Makarske, sve je jos krcato turistima, kao da je 20/7. Kraj sezone ce biti tamo negdje 10/10.

  • Dr Rudonja 2 20.09.2016.

    budući da su njegovi opet pobijedili na izborima, znači da će opet Božidar K. ubirati astronomske provizije od izvođača i podizvođača radova.. naravno, nešto će kapnuti i u stranačku blagajnu...

  • Masiv 20.09.2016.

    Izgleda da su i ovi u HAC-u došli malo do pameti barem što se tiče radova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare