Obavijesti

News

Komentari 3

Počinju radovi na autocestama, ovdje možete očekivati gužve

Počinju radovi na autocestama, ovdje možete očekivati gužve
1

Sutra, 21. rujna počinju radovi na sanaciji mosta Gacke na autocesti A1 Zagreb - Split. Zbog tehnologije izvođenja radova, za sav promet bit će zatvoren jedan kolnik

VIDEO

U srijedu, 21. rujna počinju radovi na redovitome i izvanrednom održavanju autocesta u Hrvatskoj, priopćile su u utorak Hrvatske autoceste - održavanje i naplata cestarina (HAC ONC).

Na autocestama u Hrvatskoj 19. rujna završila je ljetna turistička sezona. Zbog prometne protočnosti tijekom turističke sezone, nisu se izvodili radovi na njihovu redovitome i izvanrednom održavanju. S obzirom na to da se radovi mogu izvoditi do početka zimske sezone, koja počinje 1. studenoga, osim na autocesti A1 Zagreb - Split na dijelu od čvora Bosiljeva do tunela Sv. Roka, gdje zimski režim održavanja počinje 15. listopada, HAC ONC sutra počinje s potrebnim radovima.

Sutra, 21. rujna počinju radovi na sanaciji mosta Gacke na autocesti A1 Zagreb - Split. Zbog tehnologije izvođenja radova, za sav promet bit će zatvoren jedan kolnik te će se promet teći dvosmjerno lijevim kolnikom autoceste u smjeru Zagreba oko 4,5 kilometara uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat.

Također, 21. rujna na zagrebačkoj obilaznici počinje sanacija prijelaznih naprava na nadvožnjaku Mičevcu, između čvora Buzina i Kosnice. Promet na tom dijelu obilaznice teći će dvosmjerno desnim kolnikom autoceste u smjeru Lipovca oko dva kilometra uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat, a za sav promet bit će zatvoren lijevi kolnik autoceste u smjeru Bregane. S obzirom na to da se radovi izvode tijekom dana, kada je zagrebačka obilaznica znatno opterećena, promet će teći tako što će oba smjera (Bregana i Lipovac) zadržati po dva prometna traka suženog profila.

Zbog sigurnosti, HAC ONC moli vozače da prilagode vožnju uvjetima na cesti, osobito na mjestima na kojima se izvode radovi, te da prate poruke na info-displejima o ograničenju prometa na pojedinim dionicama autoceste i obavijesti o mogućim obilascima. U zonama izvođenja radova pojačano će se pratiti stanje u prometu i po potrebi dodatno zaštititi začelje kolone prikladnom i prilagodljivom privremenom signalizacijom.

HAC ONC poziva vozače da prije putovanja provjere stanje na cestama na internetskim stranicama www.hac.hr, www.arz.hr, www.hac-onc.hr ili www.hak.hr i na besplatnim telefonima 0800 0422 ili 0800 0111 kako bi doznali više o prometu na autocestama i u slučaju potrebe izabrali odgovarajući smjer putovanja.

O stanju na cestama i regulacijama tijekom pojačanog prometa javnost se na radiju obavještava svakih 60 minuta, a u izvanrednim situacijama odmah te je važno da korisnici uključe radijski prijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS), stoji na kraju priopćenja HAC ONC-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.