To je to što me zanima!

Pod led i u mrak: Hrvati žele srušiti 5 Guinnessovih rekorda

PROJEKT ARCTIC BREATH: Ronioici Lidija Lijić i Vitomir Maričić će u ožujku u Austriji iskušati ljudske granice, s obzirom na to da u Hrvatskoj ne postoje uvjeti za obaranje
Vidi originalni članak

Za naš zaron najvažnija je psihička priprema, jer tko zna što nas čeka ispod leda. Gotovo se nemoguće pripremiti za zaron u mrkli mrak, rekli su Lidija Lijić, višestruka svjetska rekorderka u ronjenju na dah i njezin kolega, ekstremni sportaš Vitomir Maričić. Oni su jučer na Zagrebačkom velesajmu najavili rušenje pet Guinnessovih rekorda u ronjenju ispod leda. Svaki od njih ronit će u daljinu s perajama, bez peraja, a na kraju i u tandemu. Muški rekord iznosi 152,4 metra, a ženski 110 s perajama i u odijelu. Bez pomagala on je duplo manji, 76,2 metra za muške i 50 metara za žene. S obzirom na to da u Hrvatskoj ne postoje uvjeti za obaranje, to će raditi na austrijskom Weissenseeu. Na sigurnost će paziti ronioci predvođeni Davorom Ostrmanom iz Nemo-Adria Rescue Teama. Opremu je spasiocima osigurao Crveni križ. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Snygging 24.02.2017.

    Mi se uvijek držimo glupih i nevažnih stvari a budućnost nam visi o koncu... Mladi, obrazovani, inteligentni i u naponu snage, koji bi trebali sutra nositi proizvodnju i biti budućnost ove zemlje od čijeg rada bi se nama isplaćivale mirovine, odlaze vani pa niti će biti mirovina, niti proizvodnje, niti novih naraštaja a time niti naše budućnosti..

Komentiraj...
Vidi sve komentare