To je to što me zanima!

Podignuli su optužnicu protiv predsjednika Federacije BiH

Živka Budimira i još šest ljudi tužiteljstvo tereti za zloporabu položaja i ovlasti. Navodno su nezakonito pomilovali ljude osuđene za različita kaznena djela
Vidi originalni članak

Nakon višemjesečne istrage tužiteljstvo BiH podignulo je optužnicu protiv predsjednika Federacije BiH Živka Budimira i još šest ljudi, među kojima je i federalni ministar pravosuđa Zoran Mikulić. Njih se tereti za zloporabu položaja i ovlasti. Prema optužnici, oni su protuzakonito pomilovali ljude osuđene za različita kaznena djela, piše Dnevni avaz.

Također, navedeno je da je puštanje nekih na slobodu značilo ugrožavanje sigurnosti građana. 

Na sporan način pomilovano 27 ljudi

Na sporan način zahvaljujući Budimirovim odlukama pomilovano je 27 ljudi, a neki su nakon puštanja ugrozili sigurnost građana BiH oružanim incidentima i drugim kaznenim djelima. 

Tužiteljstvo Budimira tereti i za nezakonito plaćanje računa, kao i za kupovanje odjeće i drugih predmeta za osobnu upotrebu novcem iz proračuna. 

Budimir i ostali odbacili optužnice

U optužnici je predloženo da se sasluša 79 svjedoka i tri vještaka koji bi tužiteljima trebali pomoći u dokazivanju krivnje optuženih. 

Budimir i drugi optuženi ranije su odbacili sve optužbe.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • zof 28.11.2013.

    Zbog čega su ga optužili ? On je uredno imao svoj cijenik, po vrsti zločina koji je napravljen. Nikoga nije pomilovao besplatno. Oni su svoje grijehe platili.. Istina, krivoj osobi, na krivi način..

  • Neutralni 28.11.2013.

    To su njemu "komunjare" i mrzitelji svega što je hrvatsko, smjestile pošto je pravi rvat.. Sram ih bilo! Gdje bi naš čovjek što ukro, pronevjerio, potkupio, zlouporabio, prevario.. To mu ni karakter ni vjera ne dozvoljavaju. Ja sam siguran da će se i on pridružiti podršci bosanskih politićara "Za dom" jer to je sad "IN" i pokazati nam pravu sliku naših veliki rvata koji su ponos i dika našeg mentaliteta.

  • marijaterezija2 28.11.2013.

    Ne želim ni misliti kod nas ima nepravde ali tamo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare