To je to što me zanima!

Podrug Baldasaru: Opili ste se gradonačelničkom funkcijom!

Prva radna sjednica splitskog Gradskog vijeća protječe u oštroj retorici oporbe te simpatijama SDP-a i Kerumovog HGS-a. Zaiskrilo je između Baldasara i Podruga
Vidi originalni članak

Prva radna sjednica Gradskog vijeća Splita pokazala je da nema 100 dana poštede nove vlasti i da se oštro krenulo od samoga početka.

Luka Podrug (HČSP) još se kod usvajanja dnevnog reda obrušio na gradonačelnika. Za dvije točke nije dobio materijal pa mu je najavio rat, spominjući i partiju i naklonjene medije, iako ga je mislio štedjeti za sam početak.

- Hoćete li slijediti politiku svoje stranke i tijekom najavljene reorganizacije postaviti svoje poslušnike na svim nivoima? Čekaju li nas masovne čistke? - pitao je Petar Škorić (HDZ), a još prije njega gradonačelnikovi savjetnici zanimali su njegovog stranačkog kolegu Tomislava Goju.

Gradonačelnik Ivo Baldasar je iznio podatak kako su raniji savjetnici imali neto plaće oko 12.000 kuna. 

Slijedi reorganizacija i javni natječaji, a ne čistke, rekao je. Uz bivšu dogradonačelnicu Anđelku Visković, zadržao je i niz Kerumovih savjetnika (Gruica, Čepo i Gire), za koje nije štedio riječi pohvale. To ne čudi, s obzirom da SDP i njihovi partneri nemaju većinu bez Kerumovih vijećnika iz HGS-a. Nisu u koaliciji, ali "podržavat će projekte", kao i vijećnici don Ivana Grubišića.

Kerum se dosađivao pa otišao prije kraja

Šef njihove stranke Željko Kerum došao je na sjednicu Gradskog vijeća, dosađivao se jedno kraće vrijeme i prije kraja vijećničkih pitanja napustio vijećnicu.

- Vi govorite stalno u prvom licu. Ja ću smijeniti, ja ću staviti na dnevni red, ja ću imenovati... Pitanje je temeljem kojih ovlasti ste tražili mandate na raspolaganje svih pročelnika i direktora? Opili ste se funkcijom! Nije vam prijatelj onaj tko vam laska. Vratite se u svoje zakonske okvire - poručio je Podrug i zaključio kako se gradonačelnik ponaša samodopadno.

- Svi su mi dali mandate na raspolaganje, to govori da sam ih imao pravo tražiti. Stoje mi u ladici, ja s tim ljudima razgovaram i radim. Nikad nisam izašao iz zakonskih okvira. A vi niste dobronamjerni, na jedan način razgovarate privatno, drugačije javno. Kada kažem ja ću ovo ili ono, želim pokazati da sam odgovaran u onom što radim - rekao je Baldasar.

Dnevni red sjednice vrlo je opsežan, ima 37 točaka.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • brodograditelj 03.08.2013.

    poldrug ...pola drug sebi pola hdz-u

  • mali markec 03.08.2013.

    Split je napravio kardinalnu gresku, poslije Keruma je dosao jos gori, ALI...sami su si krivi.

  • minaj 02.08.2013.

    di su ovog Baldasara našli, sve gori od goreg.. još mi je Kerum bio najbolji samo da nije pretjerivao sa luksuzom i Fani, trebao se ugledati na Bandića

Komentiraj...
Vidi sve komentare