To je to što me zanima!

Poginulo 13 dječaka u požaru islamske škole u Mianmaru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Budući da tenzije između budističkog i muslimanskog stanovništva u Mianmaru ne jenjavaju, lokalno stanovništvo sumnjičavo gleda na uzroke izbijanja ovog požara
Vidi originalni članak

Najmanje 13 dječaka poginuo je u stravičnom požaru koji je u utorak izbio u islamskoj školi u Yangonu u Mianmaru. Dječaci su se ugušili u zajedničkoj spavaonici u školi kraj džamije. Požar je vjerojatno izazvalo pregrijavanje transformatora, no još uvijek istražuju uzrok požara. 

Svjedoci su za lokalne medije rekli kako djeca nisu uspjela pobjeći iz škole jer je spavaonica bila zaključana zbog sigurnosti. Naime, proteklih dana zabilježeni su slučajevi bacanja zapaljivih bombi na džamije i kuće muslimana.

Budući da tenzije između budističkog i muslimanskog stanovništva u Mianmaru ne jenjavaju, lokalno stanovništvo sumnjičavo gleda na uzroke izbijanja ovog požara. Od 20. ožujka, kada su izbili nemiri, poginulo je čak 43 ljudi. Nasilje je izbilo u gradu Meikhtili, a potom se proširilo na još najmanje 15 naselja u zemlji.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • WOMANIZER 02.04.2013.

    nažalost, sudbina je jako tužna! T_T

  • Glas razuma 62 02.04.2013.

    Stigla ih je Božja kazna, kako i Biblija kaže, svakog tko ne vjeruje u jednog i pravog istinskog Boga prije ili kasnije stigne Božja kazna.

  • Sicma 02.04.2013.

    U Mianmaru muslimani su kao zidovi u nacistickoj njemackoj..znaci nepozeljni i nemaju prava, ali mi je zao sto djeca stradaju nevina...

Komentiraj...
Vidi sve komentare