To je to što me zanima!

Poginuo pilot: Srušio se jedan od najboljih borbenih aviona...

Dan državnosti u Španjolskoj: Tradicionalnoj vojnoj paradi u Madridu nazočili su premijer Mariano Rajoy i kralj Filip VI, a avion se srušio oko 300 kilometara dalje, blizu grada Albacetea
Vidi originalni članak

Španjolski vojni zrakoplov srušio se u četvrtak nakon sudjelovanja na vojnoj paradi povodom obilježavanja Dana državnosti u Madridu, kazao je glasnogovornik ministarstva obrane.

U nesreći je poginuo pilot. Prema prvim informacijama letio je višenamjenskim borbenim zrakoplovom Eurofighter EF 2000, piše Reuters.

Tradicionalnoj vojnoj paradi u Madridu nazočili su premijer Mariano Rajoy i kralj Filip VI, a avion se srušio oko 300 kilometara dalje, blizu grada Albacetea.

Prije nešto više od dva tjedna u Italiji se srušio drugi avion istog proizvođača, Eurofighter F-2000A Typhoon, a prije mjesec dana Eurofighter Kraljevskih saudijskih zračnih snaga, koji je djelovao u misiji u Jemenu, zaletio se u planinu.

Dosad se Eurofighter smatrao jednim od najboljih borbenih zrakoplova današnjice, uz američke F-22 i F/A-18 Super Hornet, francuski Dassault Rafale te ruske Suhoje Su-35s i Su-30MK.

Inače, na ulicama Barcelone tisuće su ljudi i u četvrtak slavile jedinstvo, dok su s druge strane prosvjednici slavili Španjolsku. Madrid je Kataloniji odredio rok do 19. listopada da, ako želi izbjeći ukidanje autonomije, odustane od proglašenja neovisnosti.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • nori 🖖 13.10.2017.

    To se nebu dalo popraviti

  • bosanec 13.10.2017.

    Oba su pala, i još jedan....

  • 13.10.2017.

    Nesto sa tim avionom opasno nije u redu. Svi imaju gresku. Popadat ce s vremenom svi kao kruske i to bez da ih neko gadja

Komentiraj...
Vidi sve komentare