To je to što me zanima!

Pogledajte čišćenje prve od dvanaest lokacija!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Skupina volontera 24sata i mještana općine Belica očistila je u subotu 13. travnja potok Trnava i okolni otpad! Što su sve pronašli na lokaciji i jesu li zadovoljni s obavljenim poslom, pogledajte u video reportaži!
Vidi originalni članak

U blizini naselja Gardinovec do 2002. godine nalazilo se ilegalno odlagalište, kojeg je sačinjavao uglavnom građevinski otpad i drvni otpad, tj. velika količina granja kao ostaci rezidbe ili drugih poljoprivrednih aktivnosti. Ono je sanirano  provedbom Prostornog plana uređenja Općine Belica i razvojem komunalne infrastrukture.

Uspješno provedenom prvom ekološkom akcijom, okupljeni volonteri prikupili su oko 8 kubika raznovrsnog otpada - plastiku, staru odjeću, automobilske gume, građevinski otpad te ponešto cipela i starih plišanih igračaka.

U subotu, 4. svibnja 24sata i partneri kreću u drugu po redu akcija čišćenja u sklopu Velike eko akcije.

Pozivamo sve građane koji žele sudjelovati u akciji da se prijave putem naših web stranica i da ovaj zaštićeni prostor učinimo čišćim te održimo bioraznolikost, kako samog Nacionalnog parka Krka, tako i njegove uže okolice.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • lola56 19.04.2013.

    Akcija je izuzetno dobra,a bila bi još bolja da se sprovodi svaki dan. Toliko ima smeća razbacanog po ulicama, parkovima, livadama, potocima da ne bilo dosta 50 000 ljudi i 10 000 kamiona čistoće. Koliko Hrvati mogu biti nekulturni i ne voditi računa može samo sanirati dobro lupanje po novčaniku. Inače se nikada neće naučiti kulturi i suživotu s prirodom!

  • Anga50 19.04.2013.

    to je vrlo dobra ideja a jos bolja bi bila da se naprave palionice koje bi to spaljivale....

Komentiraj...
Vidi sve komentare