To je to što me zanima!

Pogledate me: John Kerry je konačno primio Miru Kovača

Miro Kovač je bio toliko sretan susretom s ministrom vanjskih poslova SAD-a Johnom Kerryjem da je na ‘fejsu’ svoj post ‘bustao’ kako bi ga vidjelo što više ljudi
Vidi originalni članak

Miri Kovaču zadnjih se dana ministarske karijere - jer se s foteljom očito može pozdraviti - događaju najbolje i najgore stvari u mandatu.

Kovač se u New Yorku, na Transatlantskoj večeri, napokon sastao i fotografirao s Johnom Kerryjem, ministrom vanjskih poslova najmoćnije zemlje svijeta. Na Transatlantskoj večeri tradicionalno se okupljaju ministri država članica NATO saveza. Na ovoj zadnjoj Kerry je kao domaćin okupio nekoliko desetaka gostiju. Miro Kovač se s Kerryjem fotografirao, a susret ga se toliko dojmio da je sliku objavio na Facebooku, a potom toj društvenoj mreži platio da je plasira na mnoštvu profila - pojednostavljeno govoreći, platio je oglas. Večeru inače priređuje američko ministarstvo vanjskih poslova u vrijeme početka Skupštine UN-a. John Kerry je prije samo pet mjeseci prouzročio Kovaču ozbiljnu traumu. Američki državni tajnik u svibnju je, navodno, odbio primiti hrvatskog kolegu, pa ga je poslao svojem zamjeniku Thomasu Shannonu. Kovač je zbog toga ljuto patio, pa je danima poslije u Hrvatskoj objašnjavao kako je sve bilo u redu, ali svi su znali da nije. Da je bilo sve u redu, slikao bi se kao sad.

No dobro raspoloženje i diplomatski maniri, kao i stranačka stega, Kovača nisu dugo držali. Kovač se toliko uvrijedio, možda pomalo ishitrenom, ali istinitom izjavom Dubravke Šuice da će njegovu fotelju dobiti Davor Ivo Stier, da je rekao tek jednu rečenicu: “To je rijetko viđena bedastoća”.     

Idi na 24sata

Komentari 61

  • LANA555 15.10.2016.

    Gotovo je sa fotkama s Kovačem.On ide na burzu rada .Pridružit če se gražanima koi traže šljakerski posao.

  • zof 14.10.2016.

    Kovač dobro zna da sigurno više neće biti ministar. Nije nikad ni trebao biti. Zato je onako nervozno jučer i reagirao na pitanje novinara. Budući da je svjestan svog odlaska, ova slika mu dođe kao oproštajna. Da ima unucima pokazivati što je greškom nekad bio..

  • kokaza10 14.10.2016.

    Ohhh...koji smo mi malogradjani.

Komentiraj...
Vidi sve komentare