To je to što me zanima!

Pogrebnike se čeka 5 dana da dođu po tijelo, jer oni ne rade

Dijelu pogrebnika zabranjen je rad jer nemaju koncesiju za obavljanje djelatnosti. Komunalne tvrtke koje su koncesiju dobile posao ne shvaćaju dovoljno ozbiljno
Vidi originalni članak

Državni inspektorat zabranio je dijelu pogrebnika rad jer nemaju koncesiju za obavljanje te djelatnosti. Pogrebnici iz Varaždinske županije tvrde da je time ugroženo civilizacijsko pravo na dostojan pokop, piše Jutarnji list.

Naime, u Hrvatskoj je pogrebništvo definirano kao komunalna djelatnost i smije ju obavljati samo koncesionar. S obzirom da se od početka godine zakon striktno provodi zatvoreno je desetak pogrebnika. 

Predstavnik pogrebnika Varaždinske županije Stjepan Jakopčić tvrdi da je zatvaranje pogrebnih tvrtki uzrokovalo probleme građanima, a koncesije za prijevoz preminulih dobile su komunalne tvrtke koje posao ne shvaćaju ozbiljno, te po pokojnike znaju dolaziti i u radnim kombinezonima. Dodao je da preminule prevoze samo tijekom radnog vremena, a ako netko umre izvan njega dižu cijene za 30 do 100 posto. 

Mještaninu Novog Marofa tako su krajem lipnja, u vrijeme državnih blagdana, rekli da pokop njegove majke mogu organizirati tek pet dana nakon njezine smrti jer su spojili vikend.


Idi na 24sata

Komentari 50

  • dhabula6 15.08.2012.

    sramota je da je skuplje umrijeti nego roditi se ovo je civilizacja smrti

  • zdrawe 15.08.2012.

    pa normalno.. svi po zakonu rade,, divna smo drzava,, sve divnija i divnija..

  • Ddddd_1 15.08.2012.

    pa najbolje kad bi mogli svoje pokapati sami ,nedavno sam pokopao oca ,a pokop obavlja tvrtka KOMUNALAC,koja je uglavnom ranije obavljala odvoz smeća,sad ima spektar svih dijelatnosti i kad vidiš na njihovim radnim odijelima preko cijelih leđa velikim slovima ispisano KOMUNALAC -imam osjećaj kao da odvoze smeće ,a ne mog pokojnog oca ,nimalo nemaju poštovanja te tvrtke,mislim da bi trebali imati svečana odijela bez ikakvih oznaka

Komentiraj...
Vidi sve komentare