To je to što me zanima!

Poharao je kokošinjac: Medo omastio brk pilećim krilcima

Jasminka Čavar vidjela je 
u noći sjenu i uvukla se u kuću dok medvjed ne ode. Zvijer se došla pogostiti njezinim kokošima. Medvjed im je došao već drugi put
Vidi originalni članak

Susjeda je nazvala u panici i rekla da nam se u vrtu šunja medo. Upalili smo reflektore i vidjeli njegovu sjenu na krovu brvnare. Psi su režali i lajali, a čula se lomljava dasaka, prepričava Jasminka Čavar besanu noć u svojoj vikendici u Poljicama kraj Mrkoplja.

Zvijer se došla pogostiti njezinim kokošima.

- Nismo izlazili od straha. Unučići Karlo (11) i Sara (7) stiskali su se čitavu noć sa mnom i suprugom u krevetu, ali gotovo nismo ni oka sklopili sve do šest ujutro - rekla nam je Jasminka.

Ujutro su imali što vidjeti - psi su uznemireno “letjeli” dvorištem prekrivenim krvlju, krilima i perjem njihovih kokica. Od sedam su preživjele samo dvije. Prozor kokošinjca bio je potpuno razvaljen.

- Medvjed nam dolazi već drugi put u vrt, a lovočuvari su upozorili da postoji mogućnost da dođe opet pa smo preostale kokice dali susjedima. Žao nam je blaga i koke smo držali samo zbog jaja. Ali žao nam je i medvjeda. Najvjerojatnije je došao zbog stabla jabuke, pa se onda okrenuo kokama - rekla je naša sugovornica. Nastavila je kako medvjedi hranu traže sve bliže kućama i da su se navikli na ljude. Zato Jasminka i ne pali fontanu u dvorištu jer se boji da bi i zbog žeđi možda došli. Medo im je prvi put došao prošle zime, no samo se prošetao i nestao. I unuk Karlo, koji sa sestrom obožava ljetovati s bakom i djedom na selu, priča kako se već susreo s njim.

- Prošlog sam proljeća vozio bicikl i vidio sam ga u daljini, blizu stada koza. Upozorio sam vlasnika koza koji je izletio iz kuće skupiti životinje i potjerati medvjeda. Nisam se bojao jer sam bio na biciklu, a medo je bio daleko - rekao je Karlo. I drugi mještani su potvrdili da se medvjedi pojavljuju sve češće i da ih vide gotovo svaki sumrak. Prije tri godine bilo je i troje mladunaca koje su svi dragali i hranili. Uvjereni su da su to isti medvjedi koji sad dolaze, ali su sad zvijeri i nisu za maženje. 

Idi na 24sata

Komentari 86

  • SuzanaBilicic 23.07.2015.

    Imam jednog takvog "medu" kod kuce koji obozava batake , cesto omrsi brk u tudjem "kokosinjcu" i napravi dar mar , no neda se nikako uhvatiti sa "prstima u pekmezu". Do sada je rascerupo "kokoski" nezna im se broj...

  • SuzanaBilicic 23.07.2015.

    "Postovani vas komentar je prekrsio pravilo broj 8 nasih pravila komentiranja" -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ma nemoj , sa cime ? A sta je sa slobodom izrazavanja i govora ??? Sada neka vam baba vasa komentira i cita clanke ... Ja vise sigurno necu a i dat cu sve od sebe da prosirim u javnost kakvu cenzuru ovdje radite !!!

  • ravijojla 23.07.2015.

    baš je medo sladak...vodu za medu, vodu za medu... to je ukras prirode!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare