To je to što me zanima!

Pojačajte do kraja: Poslušajte kako Milan Bandić pjeva gangu

Na Facebook stranici Hrvati Stuttgart pojavila se snimka na kojoj možemo vidjeti zagrebačkog gradonačelnika kako s još četiri muškarca pjeva gangu
Vidi originalni članak

Sve je počelo s jednim odlučnim - 'može!'. Tada je zagrebački gradonačelnik započeo pjesmu, a ubrzo su mu se pridružila i četiri muškarca koja su zajedno s njim sjedila za stolom. 

Snimka Milana Bandića kako pjeva gangu pojavila se na Facebook stranici Hrvati Stuttgart. Nažalost, zbog kvalitete snimke ne može se točno razabrati što Bandić točno pjeva, ali snagu glasa nitko mu ne može osporiti. Iako u objavi ne piše ni kad ni gdje je Bandić zapjevao, snimka se brzo širi ovom društvenom mrežom. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U komentarima su ga većinom hvalili za izvedbu, a neki su zaključili da je sada jasno zašto je 'stalno promukao'.

Zaštićena kulturna baština

Ganga je hrvatska tradicionalna narodna pjesma. Oblik je višeglasnog napjeva u hrvatskom folkloru. a pjeva se u Imotskoj krajini, zapadnoj Hercegovini, te u Duvanjskom i Livanjskom kraju. Tekst gange pisan je u desetercu, najkarakterističnijem stihu hrvatskih narodnih pjesama.

Gangu je hrvatsko Ministarstvo kulture proglasilo zaštićenom kulturnom baštinom te je tako ganga postala dijelom hrvatskoga zaštićenoga kulturnog naslijeđa.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 405

  • bvalen16 16.12.2019.

    Hrvatska ganga???Da nije hercegovacka tj.bosanska??

  • Crvena Armija 16.12.2019.

    Lijepi su im ovi turski turbani nema šta..... Pokatolićene "Dobre bošnje" utrpane u hrvatski identitet. Hvala ti mađarski židove Ferenzu Tudymannu na usluzi....

  • 16.12.2019.

    čobani čisto krvi

Komentiraj...
Vidi sve komentare