To je to što me zanima!

Pokajnik: Vidošević i Peternel su mi za šutnju nudili 10.000 €

Jednom prilikom je Igor Premilovac pitao Zdenku Peternel kuda ide sav taj novac koji izvlače, a ona mu je odgovorila: "Šef uvijek zna napraviti nešto dobro i pametno"
Vidi originalni članak

Trećeoptuženi u slučaju Remorker, Igor Premilovac ispričao je istražiteljima kako se novac izvlačio iz HGK putem njegove češke firme Remorker International. Rekao je kako je Vidoševićevu "desnu ruku" Zdenku Peternel upoznao preko dugogodišnjeg prijatelja Davora Komeričkog kada mu se 2006. obratio da mu "sredi" poslove za HGK, doznaje Jutarnji list.

Komerički ga je 2007. pitao je li voljan izvući neki novac iz HGK na što je Premilovac pristao. Novac je uvijek predavao Komeričkom, a račune za fiktivne usluge Josipi Mladinov ili njezinoj zamjenici Jasni Mikić. Nikada se nisu trudili za te usluge dostaviti prateću dokumentaciju, poput putnih naloga i slično. 

Jednom prilikom je Premilovac pitao Peternel kuda ide sav taj novac, a ona mu je odgovorila: "Šef uvijek zna napraviti nešto dobro i pametno". 

Kada je Porezna 2011. počela "češljati" HGK i Premilovčeve tvrtke, Premilovac je od Komeričkog dobio "nogu". Nekoliko dana kasnije nazvao ga je nepoznati muškarac s kojim se našao u Gradskoj kavani. Ponudio mu je 10.000 eura, navodno za odvjetnike, a Premilovac ga je odbio rekavši da je svota uvredljiva jer ne pokriva ništa. 

Idi na 24sata

Komentari 77

  • duje912 14.11.2013.

    sad ja ne razumijem - uhvate te u krađi, ti se odma staviš na stranu pokajnika i svjedočiš protiv ostalih i šta dalje - puste te kao da niš nije bilo????

  • MAX 2010 14.11.2013.

    Zaklela se zemlja raju,da se sve tajne doznaju ! Koliko je tek onih koji su znali i bili "NA PIPI",a i dalje su u mraku ?!

  • parazitolog 14.11.2013.

    Glasaći HDZa su kriminalni lopine a glasaći SDPa četnici i veleizdajnici jer svatko glasuje u skladu sa svojim svjetonazorom pa je tako 800 tis. ljudi ovaj puta položilo svoju i sudbinu svoje djece u ruke ubojici, dušenom bolesniku, PTSPovcu, propalim gospodarstvenicima, četnicima, utajivaču poreza, preprodavaču zemljišta, mladom umirovljeniku, liječnicima koji su se školovali da se bave poslom bravara iz Kumrovca, ljudima bez radnog staža koje vodi lopuže Sanadera karijerni diplomata koji se upravo zalaže da RH nema pravo proglasiti svoj gospodarski pojas kao što to imaju sve druge države na svijetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare