To je to što me zanima!

Pokazuju mišiće: Amerikanci bombarderom preletjeli Koreje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Američke oružane snage poslale su svoju leteću tvrđavu, bombarder B-52, u prelet iznad Korejskog poluotoka, nakon što je Sjeverna Koreja izvela nuklearni pokus
Vidi originalni članak

Američke oružane snage poslale su u nedjelju svoju leteću tvrđavu , bombarder B-52, u prelet iznad Korejskog poluotoka, nakon što je Sjeverna Koreja prošloga tjedna izvela novi nuklearni pokus.

POGLEDAJTE VIDEO: Američki bombarderi letjeli nad Korejom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bombarder je u niskom letu preletio južnokorejski grad Osan , a vojska navodi kako se radi o očiglednom pokazivanju mišića.

"Radi se o pokazivanju američke privrženosti našim saveznicima u Južnoj Koreji, Japanu, kao i obrani američkog teritorija", naveo je zapovjednik pacifičkih oružanih snaga, admiral Harry Harris Jr.

"Test kojeg je izvela Sjeverna Koreja je flagrantno kršenje međunarodnih obveza . Združene američke vojne snage nastavit će u Indo-azijsko-pacifičkom području raditi zajedno sa svim našim regionalnim saveznicima i partnerima na očuvanju sigurnosti i stabilnosti", kazao je američki vojni zapovjednik.

Sjeverna Koreja u srijedu je objavila da je uspješno po prvi put izvela pokus s hidrogenskom bombom, no stručnjaci su nakon analiza doveli u pitanje istinitost te informacije navodeći da se radi o pokusu manje snage od one koju bi izazvala takva bomba.

Američki bombarder vratio se nakon preleta u svoju bazu na pacifičkom otoku Guamu.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • balkanas 10.01.2016.

    amerikanci su pokazali svoje mišiće u ratovima u aziji koji su bili neuspješni

  • Hrvoje Hrvatinić 10.01.2016.

    Sve ove gluposti o bombarderima koji nadlijetaju Koreju su irelevantni jer rata neće biti iz razloga što Sjeverne Koreje ima bombu, a to znači da će životi mnogih biti pošteđen ...

  • Hrvat_DU 10.01.2016.

    Zašto bi SAD smio imati hidrogensku bombu, a Sjeverna Koreja ne? Sjeverna Koreja nikada nije nikoga napala, a SAD je stotine naroda diljem svijeta u crno zavio. Rokni jednu brate Kime da slavimo tvoje ime!

Komentiraj...
Vidi sve komentare