To je to što me zanima!

'Poklanjam stan, namješten je i vrijedan više od milijun kuna...'

Milijunaš Marco Robinson odlučio je pokloniti namješten stan vrijedan više od milijun kuna. Nekretnina nije pod hipotekom, a sretnog dobitnika odabrat će putem TV emisije...
Vidi originalni članak

Britanski milijunaš Marco Robinson odlučio je nekome pokloniti potpuno namješten stan vrijedan više od milijun kuna. Nekretnina nije pod hipotekom, a sretnog dobitnika odabrat će putem dokumentarne emisije na britanskoj televiziji Channel 4, piše Mirror.

Marco kaže da je u djetinjstvu bio siromašan te da su on i majka često znali spavati na klupama u parku. Danas u vlasništvu ima više od 150 nekretnina diljem svijeta, a trosobni stan koji daruje nalazi se u Prestonu, gradu u blizini Manchestera. Milijunaš će novom vlasniku isplatiti i novac za komunalnu naknadu.

- Bilo mi je teško u životu, ali postao sam uspješan i zaradio puno novca. Počeo sam investirati u nekretnine i uvijek sam ih kupovao na najboljim mjestima. Sada želim nešto i pokloniti, rekao je Marco, inače otac dvoje djece.

Kaže da će odluka biti teška jer ima puno kandidata:

- Razgovarao sam s beskućnicima, vlasnicima trgovina...htio sam upoznati situaciju u gradu i vidjeti kome je stan najpotrebniji. Jako puno ljudi starijih od 30 i dalje živi s roditeljima, a ima i puno beskućnika, kaže Marco.

On objašnjava i kako je prije 20 ili 30 godina bilo jednostavno unajmiti ili kupiti stan, ali od tada plaće su ostale manje-više iste, a cijene nekretnina otišle su u nebo.

- Stan želim pokloniti nekome tko se zaista trudi, ali se našao u problemima. Ne želim ga dati nekome tko bi samo iskoristio moju dobrotu. Nadam se da ću ovom gestom inspirirati i neke druge bogataše, zaključuje dobrotvor. 

Idi na 24sata

Komentari 100

  • Nomenestomen30 02.02.2017.

    vidim u ikei je sve pokupovao od namještaja

  • projekt_venus 01.02.2017.

    Kad bi bogataši dijelili svoje bogatstvo onda ne bi bili bogataši i ne bi bilo siromašnih, a taj film u našoj civilizaciji nećemo gledati. Možda će neka druga civilizacija to doživjeti ako u međuvremenu bogataši ne unište do kraja ovaj planet

  • Mél.C.B.🌼 01.02.2017.

    pa da, bolje usredit pojedinca i biti dobrotvor nego porezni obveznik! :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare