To je to što me zanima!

Poklopilo se: Merkel stopirala zakon, BMW joj dao 690.000 €

Donacija se baš "poklopila" s činjenicom da je Njemačka blokirala uvođenje strožih pravila EU-a u vezi s ispušnim plinovima auta. Aktivisti traže da CDU donaciju vrati
Vidi originalni članak

Kratko nakon izbora u Njemačkoj, točnije dva tjedna nakon njih, BMW je stranki Angele Merkel, koja slovi kao stroga, ali pravedna političarka, uplatio 690.000 eura, piše n24.de. To je izazvalo skandal u javnosti jer se otkrilo kako se donacija baš "poklopila" s činjenicom da je Njemačka blokirala uvođenje strožih pravila Europske unije u vezi s ispušnim plinovima automobila. 

Donacija CDU-u je stigla od Johanne Quandt i njezine djece Stefana Quandta i Susanne Klatten. Oni su vlasnici gotovo polovice dionica BMW-a. Luksuzna vozila tog proizvođača emitiraju u prosjeku veću količinu CO2 od one koja je dozvoljena.

CDU se pravda: Obitelj Quandt je dugogodišnji donator

U CDU-u su rekli kako ova donacija nije ni u kakvoj vezi s političkim djelovanjem i odlukama te su naglasili da je obitelj Quandt dugogodišnji donator stranke bez obzira  da li su demokršćani na vlasti ili u opoziciji.

Aktivisti traže da Merkel vrati donaciju. 

Idi na 24sata

Komentari 51

  • rijeka36 19.10.2013.

    Pa sto, svatko od politicara voli navac pa i Merkelova !

  • ilmare 18.10.2013.

    Eh, Anđo,zar i ti ???

  • zof 18.10.2013.

    To je BMW uplatio novac od auta koje je Sanader platio-vratio-platio-vratio...

Komentiraj...
Vidi sve komentare