To je to što me zanima!

Pokolj koji je šokirao Kanadu: Ubio osmero ljudi, onda i sebe

Muškarac je ukradenim pištoljem ubio šestero odraslih i dvoje djece, a na kraju i sebe kod Edmontona. Obitelj je ranije te večeri zvala policiju zabrinuta zbog njega
Vidi originalni članak

Nakon što je u Edmontonu ubio osmero ljudi, među kojima je bilo i dvoje djece, ubojica koji je policiji bio poznat i ranije, ubio se u utorak. 

Ovaj tragični pokolj je najveće masovno ubojstvo u Edmontonu od 1956. godine, rekao je načelnik edmontonske policije Ron Knecht. Na konferenciji u utorak rekao je kako zločin nije povezan s bandama već se radi o obiteljskom nasilju.

Policija je dosad objavila identitet jedne žrtve, 37-godišnje Cyndi Duong, a dodali su i kako su sve žrtve povezane. 

Sve je krenulo još u ponedjeljak navečer kad su policajci dobili dojavu da je u jugozapadnom dijelu grada muškarac upao u kuću, pucao i pobjegao. U kući su pronašli tijelo mrtve žene, a ubrzo su dobili dojavu i da se provjeri stanje muškarca u kući na sjevernom dijelu grada.

- Prema dojavi obitelji, muškarac je bio jako depresivan te su strahovali da bi se mogao ubiti - rekao je Knecht i dodao da policajci nisu nikog našli te da im ništa nije djelovalo čudno. 

Nešto nakon ponoći u utorak dobili su nove informacije i opet otišli u kuću, u kojoj su pronašli ubijene tri žene, dva muškarca te dječaka i djevojčicu. Par sati kasnije su kod restorana u Fort Saskatchewanu, 30 kilometara od Edmontona, pronašli terenac povezan s prvim ubojstvom. U restoranu je bilo tijelo muškarca koji se upucao, a zbog njega se policiji i javila zabrinuta obitelj. 

Phu Lam (53) jedan je od vlasnika kuće u kojoj su našli ubijene, a on je i vlasnik restorana te policija vjeruje da je on odgovoran za pokolj. Susjedi su ispričali za Edmonton Sun kako je u kući živio mladi vijetnamski par s dvoje djece, ali i kako je policija dolazila zbog obiteljskih svađa. 

Nakon ovog zločina reagirao je i premijer Alberte, koji je rodbini ubijenih izrazio sućut. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Timmy2 31.12.2014.

    Obitelj je zvala policiju?? Strašno,što drugo reći:- ((

  • LebronPetrovic 31.12.2014.

    Uh čovječe mogao je tako i do Calgarija otić. Katastrofa !

  • lilyan 31.12.2014.

    pa zašto ponovo djeca?

Komentiraj...
Vidi sve komentare