To je to što me zanima!

Pokolj potaknuo biznis: Nude pancirne prsluke za mališane

Amerikanci svoje dijete mogu osigurati nepropusnim prslukom po cijeni od 2.850 kuna, a dodatna zaštitna pancirna školska torba nudi se za nešto više od 1700 kn
Vidi originalni članak

Tvrtka Amendment II proizvodi pancirnu opremu, a odnedavno u ponudi imaju i pancirne prsluke za djecu kao i školske torbe koje ne propuštaju metke. Također nude i pancirne panele koji se mogu umetnuti u torbe i ruksake kako bi korisnici, a među njima i djeca, bili što sigurniji. 

Tvrtka korisnike na svojoj internetskoj stranici obavještava kako su 'duboko potreseni' nedavnim napadom u Connecticutu te napominju kako 'takvo besmisleno nasilje utječe sve Amerikance, bez obzira gdje živjeli'. Također, ističu kako je mogućnost takvih napada jedan od glavnih razloga zbog kojih djeluju u industriji pancirne i balističke opreme. 

U ponudi je najskuplji strukirani pancirni prsluk za žene koji stoji 5132 kune. Kupci ga mogu izabrati u osam različitih boja, a ako želite dodatni džep, nadoplata je 285 kuna. Univerzalne pancirke su u ponudi po cijeni od 3.400 kuna. 

Amerikanci svoje dijete mogu osigurati nepropusnim prslukom po cijeni od 2850 kuna, također u osam mogućih boja. 

Za dodatnu zaštitu zaštitni školsku torbu nude za nešto više od 1700 kuna. Školska torba je u ponudi u ružičastoj i plavoj boji te nešto veći u crnoj boji namijenjen odraslima. 

U opisu artikla, koji se kao i prsluci može naručiti i putem interneta, stoji kako štiti od metaka kalibra .357, .45, .40 te 9 milimetarskog metka. U ponudi je i ojačana verzija Level IIIA. 

Na internetskoj stranici amendment2.com istaknuto je kako garantiraju povrat novca ako proizvodom niste zadovoljni, a nije isključeno da će nakon brutalnog pokolja u osnovnoj školi u američkom Newtownu mnogi roditelji dobro razmisliti o pancirnoj zaštiti svoje djece. 

Idi na 24sata

Komentari 70

  • WOMANIZER 21.12.2012.

    odvratno mi je to kako amerikanci samo gledaju gdje će što više zaraditi!

  • analitičar 21.12.2012.

    Debilno društvo, i mi smo u dobroj mjeri poprimili dosta navika iz USA.

  • gandi1 21.12.2012.

    Užas, nadam se da neće pristati na tu vrstu ograničavanja vlastite slobode. Trebali bi se pozabaviti uzrocima svega ovoga, a ne sebe i djecu ograničavati u svakodnevnom životu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare