To je to što me zanima!

Pokolj u Orlandu: Papa Franjo osudio je "bezumnu mržnju"

Strašan pokolj u Orlandu u kojemu su stradale mnoge nedužne žrtve, potaknuo je kod pape Franje i svih nas duboki osjećaj gnušanja, osude, boli, rekao je Papin glasnogovornik
Vidi originalni članak

Papa Franjo je u nedjelju osudio "bezumnu mržnju" ubojice koji je 50 ljudi odveo u smrt u noćnom gay klubu u Orlandu na Floridi.

"Strašan pokolj koji se dogodio u Orlandu u kojemu su stradale mnoge nedužne žrtve, potaknuo je kod pape Franje i svih nas duboki osjećaj gnušanja, osude, boli i uznemirenosti zbog još jedne pojave smrtonosnog ludila i bezumne mržnje", rekao je njegov glasnogovornik, otac Federico Lombardi.

"Svi želimo da se što prije utvrde uzroci tog strašnog i apsurdnog zločina koji je snažno narušio želju američkog naroda i čitavog čovječanstva za mirom te da se uspješno suzbiju", dodao je.

Kako je rekao guverner države Rick Scott, pucnjava s najvećim brojem žrtava u povijesti Sjedinjenih Država "nedvojbeno je teroristički čin".

Taj pokolj "nema nikakve veze s religijom", rekao je pak za mrežu NBC otac osumnjičenika kojeg je više medija identificiralo kao Amerikanca afganistanskog podrijetla, Omara Seddiquea Mateena.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Cipelcug 13.06.2016.

    Moj naklon Papi Franji. Ali koji je stvarni učinak osude?????

  • Apokalipsični Prorok 12.06.2016.

    Neprirodno neprirodnim završi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare