To je to što me zanima!

Pokopali tragično poginulog dječaka kojeg je udario auto

Jure Mlinarić (15), učenik Obrtničke škole u Sisku, poginuo je nakon što je na njega naletio automobil. Mještani su zapalili svijeće na mjestima pogibije svih sumještana
Vidi originalni članak

Ogorčeni mještani Donjeg Vukojevca, naselja na iznimno prometnoj cesti Sisak-Zagreb u ponedjeljak su organizirali javni prosvjed. Povod je još jedna u nizu prometnih nesreća u kojima su žrtve mladi. Riječ je Juri Mlinariću (15), učeniku Obrtničke škole u Sisku na kojeg je naletio automobil i usmrtio ga. Mještani su zapalili svijeće na mjestima pogibije svih sumještana.  

- U razmjerno kratkom vremenu u naselju je u prometnim nesrećama stradalo četvero djece i mladih. Kroz naselje cesta je ravna i posebice noću brojni vozači tuda projure brzinom od koje zastaje dah, kažu mještani. Upozoravaju  kako ne čudi što tu prometnicu kroz naselje u dužini dva kilometra zovu "cestom smrti", pogotovo što većinom nema nogostupa. Tvrde i kako je novac za nogostup preusmjeren na  igralište, pa ljudi i dalje ginu na opasnoj cesti koja povezuje Zagreb sa Siskom, Banovinom, ali i Bosnom i Hercegovinom. Njome dnevno prolaze tisuće vozila. 

Nakon prosvjeda, mještani su se pješice uputili i prema groblju u susjednom naselju Pešćenica  gdje je u 15 sati krenula pogrebna povorka prema Jurinom posljednjem počivalištu. Mnoštvo stanovnika tog dijela Turopolj došlo je odati počast tragično stradalom sumještaninu. 

Jurini prijatelji i prijateljice iz lekeničke osnovne i iz sisačke Obrtničke škole u kojoj je pohađao prvi razred, u suzama su polagali cvijeće. Nakon biranih riječi  župnika peščeničkog, velečasnog Marka Cvitkušića, koji je govorio o Juri kao dragom i uzornom sinu i prijatelju, lijes s Jurinim tijelom , uz molitvu župnika i nazočnih,  spušten je u grob.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • mamurna 12.04.2011.

    nedaj Boze nikom ovo vise,zalosno,sucut obitelji...

  • nino-split 12.04.2011.

    počivao u miru.... iskrena sućut obitelji

  • sseketa7 12.04.2011.

    Iskrena sućut obitelji i prijateljima.Ostaje samo praznina iako stalno živi u djelu tebe.Znam iz iskustva jer se 01.09.2011 navršava 11 godina kako sam ja sahranio svog sina.No do današnjeg dana slučaj nije otvoren iako se zna počinitelj ali novac i veze rade. A svaka druga riječ naših dični političara je da ljudski život nema cijene. Time vjerojatno misle na svoje pohlepne duše a jednom će doći vrag po svoje....

Komentiraj...
Vidi sve komentare