To je to što me zanima!

Pokradeni maturanti ipak otputovali na izlet u Tunis

Grad Zagreb je agenciji Kompas posudio 300.000 kuna za maturante. Agencija će im taj novac vratiti što znači za Zagrepčani ne financiraju izlet
Vidi originalni članak

Znao sam da će se sve nekako riješiti i da ćemo na kraju otputovati. Sretni smo. Imamo dobru ekipu i gitaru i odlično ćemo se zabaviti, rekao je Tin Šarić, učenik XV. zagrebačke gimnazije. S kolegama iz škole u četvrtak je u 7.30 sati krenuo na maturalno putovanje u Tunis. Agencija Viza tours je 160 učenika, koji su za putovanje uplatili 5130 kuna, uzela sav novac. Šokirani maturanti i njihovi roditelji mislili su da nikad neće niti otputovati niti dobiti natrag novac.
- Većinu ukupnog iznosa od 820.800 kuna platili su donator i mi - rekao nam je Saša Sumirat Adikusumah, voditelj produkta Tunis u agenciji Kompas, koja je i surađivala s Viza toursom. Direktor Kompasa objasnio da je Dubrovnik Airline smanjio cijenu priejvoza, a Allianz osiguranje učenicima poklonilo dio novca. Grad Zagreb je, kaže, dao 300.000 kuna koje će im Kompas vratiti.
- Kompas će, bude li potrebno, sudski od Viza toursa tražiti dug - kaže direktor Kompasa Ivan Puškar. Pet odjeljenja četvrtih razreda s Plesa je u Tunis krenulo u 7.30 sati, a šesto odjeljenje otputovalo je u 12 sati. Učenike prati 12 profesorica i šest vodiča. Vraćaju se u sljedeći četvrtak.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • mozartica 03.09.2009.

    Ou7sider, gle ne vjerujem da izleti toliko koštaju, pa ne putuju kilometrima do izletišta ili kud već, a ni ulaznice nemogu biti tako skupe. cijene su definitivno prenapuhane! što se hrane tiče, sigurna sam i da je u hotelu sa 4 zvijezdice osigurana hrana! i ne sviđa mi se uzimanje novaca iz državne blagajne naročito cifra od 300 tisuća!! nisu đaci krivi, ali ovakvo rješavanje problema neće nikome pomoć. pametno je rekao jedan tata od te djece-sad je dva puta platio taj izlet! sad nam je dragi gradonačelnik opet posao heroj! bravo on!!

  • slama 03.09.2009.

    porezni obveznici dijelom platili da ovi donesu gripu...super

  • Ou7sider 03.09.2009.

    @Mozartica; sta smo mi platili? Donirao je i Allianz osiguranje te Dubrovnik Airline a njihov proračun se kolko ja znam ne puni iz mojeg džepa. A što se tice poglavarastva Zagreba draže mi je da su dali \"naš\" novac pokradenim ljudima nego spiskali na Dinamov stadion. 5000 kuna ? Da taj tunis sta ti gledas mozda ne, ali maturalna putovanja imaju organizirana razgleavanja i putovanja po Tunisu skoro svaki dan te placena 3 obroka svaki dan !

Komentiraj...
Vidi sve komentare