To je to što me zanima!

Pokrenuo vlastiti biznis: Moja papričica je najljuća na svijetu

Goran Vrabec iz Jakovlja kraj Zagreba uzgajao ih je amaterski, ali sad ima tvrtku samo za najhrabrije. Želi, kaže, da se u Hrvatskoj stvori kultura 'jedenja ljutog'
Vidi originalni članak

Veliki sam ljubitelj ljutog i dosadilo mi je da se u Hrvatskoj ne može nabaviti ništa osim običnih feferona ili sjemena čilija, kaže Goran Vrabec (30).

Uzgojem se bavi amaterski posljednje četiri godine, a posao je pokrenuo početkom prošle godine. Preko interneta je naručio prvo sjemenje, a sad prodaje vlastite sadnice. Kad se cijela priča proširila, osnovao je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, na kojem se može naći 30 vrsta najljućih papričica na svijetu.

- Najveći problem bila je birokracija. Jedni te šalju drugima, drugi trećima, nitko ti ne zna ništa konkretno reći. Ali nekako sam uspio - kaže Goran, koji je pokrenuo brend VolimLjuto.

Proizvode prodaje na internetu i daje savjete o uzgoju. Sadnice stoje od 17 do 35 kuna.

- Meni je bilo lakše početi jer roditelji već 15-ak godina imaju plastenike, bez kojih je uzgoj nemoguć. U plasteniku je urod do četiri puta veći, a sezona dva mjeseca dulja. Iskoristio sam znanje s FER-a pa napravio vlastiti web shop - pohvalio se mladi uzgajivač.

Kad je posao krenuo, Goran se primio i kuhinje. Osim prodaje sadnica, pokrenuo je proizvodnju ljutih umaka, ajvara, ukiseljenih papričica, a sve s ciljem da se u Hrvatskoj stvori “kultura jedenja ljutog”. 

Najljući umak je Brutalero, koji ima maksimalnu ljutinu, 5 od 5.

Idi na 24sata

Komentari 133

  • odiseja 06.04.2014.

    najvažnije da je jedan, a možda I više manje na birou

  • fallout2 06.04.2014.

    umjesto da u hrvatskoj izmisli nešto za ublažavanje želučanih tegoba on ide prodavati ljute paprike

  • Đuro štalsky 06.04.2014.

    ja sam se parput ves poprek posral od podravkinih ljutih feferonov...a mislil sam da je vino krivo

Komentiraj...
Vidi sve komentare