To je to što me zanima!

Pola naroda nema pitke vode, a on kupuje jahtu od 2 mlrd. kn

Sin predsjednika Ekvatorske Gvineje nedavno je naručio jahtu po uzoru na jednu od Abramovičevih. Iz vlade su potvrdili da je naručio nacrte, ali da je ipak neće graditi
Vidi originalni članak

Cijena njegove jahte tri puta je veća od ukupnih izdataka njegove zemlje na zdravstvo i obrazovanje u jednoj godini. Teodorin Obiang (41) je sin diktatora kojeg problemi naroda nimalo ne zanimaju. Nedavno je naručio mega jahtu za 2,03 milijarde kuna opremljenu kinom, restoranom, barom i bazenom, piše Daily Mail. Radi kao ministar poljoprivrede u Ekvatorskoj Gvineji i na mjesec zarađuje 36.000 kuna.

Ako bude građena, Obiangova jahta bit će jedna od najskupljih privatnih jahti na svijetu. Vjeruje se da je koristio nacrte Abramovičeve jahte Pelorus. Mnogi se slažu kako je nedopustivo da sin predsjednika kupuje skupe stvari dok narod gladuje. 

Gavin Hayman iz organizacije Global Witness pozvao je na sankcije za Obianga. Organizacija je otkrila da njemačka kompanija Kusch Yachts angažirana u izgradnji Obiangove jahte u projektu pod tajnim imenom Zen. Rok isporuke je 2012. no gradnja plovila još nije počela. Iz vlade Ekvatorske Gvineje rekli su kako je predsjednikov sin naručio nacrt jahte, no da je odustao od izgradnje. 

Ekvatorskom Gvinejom vlada Teodoro Obiang koji se vlasti domogao još 1979. Od sredine 90-ih zemlja je postala jedan od najvećih prerađivača nafte u subsaharskoj Africi, a 2004. jedna od najbrže rastućih ekonomija. Ipak, od toga je u državi profitirao malen broj ljudi. Prema procjenama UN-a, više od polovice stanovništva nema pristup pitkoj vodi, a 20 posto djece umrijet će prije nego navrši pet godina.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • zadar-zadar 02.03.2011.

    stari dođi u hrv. ima vode za ekv. gvineju ko u prići, samo šolde donesi

  • user_21162 02.03.2011.

    Rugala se ovca kozi da joj se vidi ...

  • bankina 02.03.2011.

    Sad će Kerum još veću,,,,,,,,hahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare