To je to što me zanima!

Polančec je primio poštom istražni nalog od USKOK-a

Bivšem ministru gospodarstva Damiru Polančecu poštar je jutros uručio USKOK-ov nalog u kojem su ga obavijestili da se nad njim provodi istraga
Vidi originalni članak

Na vrata obiteljskog doma bivšeg potpredsjednika Vlade u Koprivnici u subotu, rano ujutro, pokucao je poštar. Kuverta od čijeg se sadržaja Damir Polančec (43) ograđuje pristigla mu je od USKOK-a.
- Subotom dostavljamo samo žurne pošiljke - rekli su nam u koprivničkoj pošti. Polančecu su uručili istražni nalog vezan za deset milijuna kuna koje je Podravka posudila tvrtki Gradec, u vlasništvu Zvonka Belje. Istražuju je li Polančec, kao član uprave Podravke, nezakonito posredovao pri posudbi novca. Milijune su, navodno, kasnije lažno knjižili te ih otpisali kroz cesiju, odnosno prenijeli su tražbinu s Podravke na novog vjerovnika i pokušali zamesti trag novcu. U ovom slučaju novac je, navodno, završio  u splitskom SMS-u. Na internetskim stranicama USKOK-a piše da je “nalog o provođenju istrage donesen 20. siječnja 2010. protiv hrvatskog državljana (1967.) zbog postojanja osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog posredovanja”.
- Znat ćemo što se Damiru Polančecu stavlja na teret, dakle točan opis kaznenog djela - rekao je odvjetnik Anto Nobilo.
Za Dnevnik.hr je potvrdio da je Polančecu stigao istražni nalog.

POLANČEC SE SASTAO S JURČIĆEM
Nekoliko dana prije nego je protiv njega pokrenuta istraga Damir Polančec se sastao s Ljubom Jurčićem, predsjednikom Nadzornog odbora Podravke. Kako piše Jutarnji list Polančec je navodno Jurčiću nudio plan za povrat djela duga koji Podravki duguju tvrtke. To je napravio kako bi navodno ublažio štetu koja je nastala u aferi Spice. Jurčić kaže da je pozvao Polančeca kao čovjeka koji je dugo bio direktor u Podravki kako bi mu ispričao što se u toj tvrtki događalo u zadnjih deset godina. Dodaje kao je Polančecu rekao da želi smanjiti štetu, a on se s njim složio.  

Idi na 24sata

Komentari 29

  • PapaŠtrumpf 23.01.2010.

    Drago mi je da ima još poštenih poštara !

  • Huck 23.01.2010.

    digitalna kokoš - hahah nije datum, već je nadnevak! Nije tastatura nego je tipkovnica, Nije bicikla, već međunožno guralo a tako po tebi nije ni telegram telgramom već je brzojav! Kakva je zapravo u biti razlika? Tko ovdje na kraju pametari? :))))

  • direktor 23.01.2010.

    konj

Komentiraj...
Vidi sve komentare