To je to što me zanima!

'Polančecovo pismo ne može biti razlog sazivanja VNS-a'

Ministar unutarnjih poslova je komentirao internu kontrolu MUP-a. Polančec je Grbića optužio da je rekao da bi HDZ trebao pisati anonimne prijave protiv oporbe
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko je za Dnevnik NoveTV kazao kako je interna kontrola zbog anonimnih kaznenih prijava u tijeku, a nakon nalaza kontrole će znati je li Oliver Grbić nevin ili ne. Dodao je kako ga je Grbić obavještavao o sastancima s bivšim potpredsjednikom Vlade, Damirom Polančecom. 

Podsjetimo, Polančec je optužio ravnatelja policije Olivera Grbića kako je on rekao da bi HDZ trebao pisati anonimne prijave protiv članova oporbe. U utorak se sastalo Vijeće za nacionalnu sigurnost koje je nakon sastanka reklo da potiče 'sva nadležna tijela da u okviru svoje nadležnosti provjere navodne zlouporabe kaznenopravnog sustava'.

Karamarko je rekao kako će Grbić morati odstupiti ukoliko istraga dokaže njegovu krivnju, a nakon toga će vidjeti kako dalje. Ministar kaže i kako će o svakoj kaznenoj prijavi protiv nekog političara sigurno obavijestiti predsjednicu Vlade. Istaknuo je i kako ne želi komentirati Polančecovo pismo te da njegovi navodi ne mogu biti razlog da se saziva sjednica VNS-a. 

Cijeli intervju s Tomislavom Karamarkom pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 18

  • moonshajn 04.06.2011.

    mislim, da su nasa vlada i hdz pobrkali pojmove demokracije i anarhije. ovo sto mi imamo danas u hrvatskoj je sigurno anarhija. sve sto vlada i ministri rade je uredu,slagao nse narod ili ne!!!!

  • timica2 04.06.2011.

    "Polančecovo pismo ne može biti razlog sazivanja VONS-a".Što je tebi,Kosorica,je odmah nakon izjave hitno htjela sazvati sastanak VONS-a,ali to može samo predsjednik Josipović,učiniti.Obzirom da su vaše izjave za javnost kontradiktorne,ja vas molim da se dogovorite,kada već muljate,da to bude uvjerljivije.

  • glasna_1 04.06.2011.

    ako ga je o svemu izvještavao,onda je bio upoznat i sa polanćecovim pokušajem da od grbića dobije mjesec dana odgode istrage protiv sebe! što se poduzima kad ministar zataji takvu informaciju?

Komentiraj...
Vidi sve komentare